Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBIO VEĆI DIO OBITELJI

Talijanske vlasti pokrenule istragu: Otet dječak koji je jedini preživio pad žičare?

ITALY-CABLE CAR CRASH
Foto: Vigili del Fuoco/XINHUA/PIXSELL
1/3
13.09.2021.
u 10:41

Djed s majčine strane privatnim ga avionom izveo iz zemlje, koristeći dječakovu izraelsku putovnicu

Talijanske vlasti pokrenule su istragu nakon što je dječaka, jedinog preživjelog u tragičnom padu žičare u svibnju, djed odveo u Izrael. Dječakovi roditelji, mlađi brat, baka i djed bili su među 14 poginulih u nesreći. 

Šestogodišnji dječak Eitan je nakon otpuštanja iz bolnice boravio kod tete u Italiji, međutim, njegova rodbina s majčine strane iz Izraela zatražila je skrbništvo, piše BBC

Djed s majčine strane nakon nesreće preselio se u Italiju te imao pravo posjećivanja dječaka, nad kojim je teta s očeve strane imala skrbništvo. U subotu ga je privatnim avionom izveo iz zemlje, koristeći dječakovu izraelsku putovnicu. Izraelski diplomati od tada su potvrdili njegov dolazak u zemlju.

- Nismo oteli Eitana, doveli smo ga kući - ustvrdila je dječakova teta s majčine strane koja je u kolovozu podnijela zahtjev za usvajanje tvrdeći da su se dječakovi roditelji htjeli vratiti u Izrael prije nesreće.

Dječakova teta po očevoj strani, iz Italije, ustvrdila je kako je ova situacija "još jedna tragedija" za dječaka. 

Istraga o uzroku nesreće koja se dogodila na sjeveru Italije još uvijek je u tijeku. Trinaest osoba umrlo je na mjestu događaja, uključujući 2-godišnje dijete, dok je drugo dijete preminulo kasnije u bolnici. Brojne osobe iz tvrtke koja je upravljala žičarom trenutno su pod istragom, a smatra se da su kočnice za slučaj nužde namjerno onemogućene. 

VIDEO Luksuzna europska željeznica po prvi put u Zagrebu, izazvala interes građana

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:15 13.09.2021.

Znanje se usvaja . Mišljenje se usvaja . Dijete se posvaja .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije