Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
režu potrošnju

Talijani štede i na telefonskim razgovorima

'01.07.2011., Trg bana Josipa Jelacica, Zagreb - Mobiteli i dodatna oprema, ilustracija. Razgovor na iPhone.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Sanjin Strukić/Pixsell
12.12.2012.
u 13:30

Na potrošnji benzina za osobne automobile u prvih devet mjeseci ušteđeno je šest milijardi eura, a kupilo se stanova za 18 milijardi eura manje

RIM – Talijani su u prvih devet mjeseci ove godine za telefonske razgovore potrošili milijardu eura manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Istina, cijena telefonskih razgovora nešto je niža, ali se na njima štedjelo. Na potrošnji benzina za osobne automobile u prvih devet mjeseci ušteđeno je šest milijardi eura, a kupilo se stanova za 18 milijardi eura manje. To su podaci koje danas objavljuje list Repubblica. Broj zajmova za kupnju stanova pao je 44 posto.

Talijani su srezali i osobnu potrošnju. Porezni pritisak u godinu dana porastao je sa 42,5% na 44,7%, a kupovna moć pala je 4,1%. List računa da su Talijani u raznim rezovima osobne potrošnje uštedjeli najmanje 33 milijarde eura.

Ipak za božićne će se blagdane manje štedjeti. Računa se da će Talijani potrošiti 36,8 milijardi eura na darove, što je samo milijardu eura manje u odnosu na 2011. godinu.

>>Hrvati uvjereni da su bolji štediše od Nijemaca i Mađara

 

Komentara 5

PP
Peter Petrovic
18:41 12.12.2012.

kako je brz vecernjak, da primjeti kako neko mora stedjeti nek pita,dali stede i oni koji su krivi kod nas,da neki nemaju ni za jesti a kamo za stedjeti.

AD
AdriaticSea
14:35 12.12.2012.

Što se tiče toga ja već dobrano štedim jer volim više sms, nego pozive koji me zamaraju. A i tu je mail, fac, nisu mi jasni oni koji troše 500- tinjak kuna mjes. na isprazno laprdanje...

VO
vordag
16:55 12.12.2012.

Hehh, naravno da se štedi, i ja sam počeo bogme i te kako pazit na sve. Struja, plin , benzin, telefon, internet, obleka, hrana .... na svemu se štedi. I dobro da je tako, da se naučimo pametno s novcima, a ne bacat kroz prozor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije