Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA KONFERENCIJA

Talibani najavili: Afganistanci više ne smiju odlaziti na aerodrom u Kabulu, situacija je kaotična

FILE PHOTO: Taliban spokesman Zabihullah Mujahid speaks during a news conference in Kabul
STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
24.08.2021.
u 16:23

Pozvao je i SAD da prestane poticati educirane ljude da odlaze iz zemlje

Talibanski glasnogovornik Zabihullah Mujahid u utorak je održao drugu konferenciju za medije od pada Kabula na kojoj je najavio kako afganistanski državljani zbog kaotične situacije u zračnoj luci više ne smiju izlaziti iz zemlje.

Pozvao je i SAD da prestane poticati educirane ljude da odlaze iz zemlje.

- Trudimo se pomoći, ali Amerikanci i dalje nastavljaju voditi svoju politiku i pokušavaju izvući Afganistance i odvesti ih u budućnost koja je neizvjesna

Prosvjednicima u Panjširu koji se bore protiv talibana pozvao je na mir.

- Naša braća u Panjširu, molimo vas da se vratite u Kabul. Nemojte se bojati. Vratite se u miru, kazao je. 

Osim toga, kazao je i kako nije dogovreno produljenje roka do kad je dopuštena evakuacija ljudi iz države. Iako je Biden u nedjelju najavio kako bi se taj rok mogao produžiti i poslije dogovorenog 31. kolovoza, talibani su kazali kako bi to moglo značiti ''prelazak crvene crte'' te da bi moglo doći do incidenta. 

VIDEO Hassan Haidar Diab analizira situaciju u Afganistanu

Komentara 9

XA
xaron
17:16 24.08.2021.

Ovom zabranom talibani spašavaju EU i treba im se zahvaliti.

NN
novo nenormalni
16:56 24.08.2021.

ti talibani su stvarno užas tjeraju žene da nose krpe preko usta i nosa, ljudima brane slobodno kretanje, uvode policiski sat, zabranjuju nekontrolirana okupljanja...

BL
Blacknemesis8
23:01 24.08.2021.

Tako je. 20 godina zvake, Marlboro, dollare ...eh, i sada nazad u spilje. Zene zakljucati, lopove bicevati, petkom prati carape, pustati bradurinu, ljude mazati katranom, pa to smo samo cekali. Biti ce tamo nereda i to krvavih. Vjesanja na svakomm semaforu. Nebjeze ovi bez razloga, ali svejedno ceka ih emirat talibana sa peglom svaki dan. I, naravno novi val migranata stime da ce ostati u bosni ovaj put. Pegla ih ceka i svakako ovdje. Vojni bjegunci i dezerteri bi trebali svoju zemlju izgraditi i braniti, a ne penjati se po avionima. Ili je strah toliko velik da je 1 % velika sansa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije