Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplavljena područja

SZO i UNICEF donirali 300 setova za pomoć unesrećenima

Gunja,poplava
Marko Mrkonjić/PIXSELL
10.06.2014.
u 15:02

Nakon današnje primopredaje u Općoj Županijskoj bolnici Vinkovci kompleti će po potrebi biti distribuirani u sve bolnice na području Vukovarsko-srijemske županije kako bi pokrili najhitnije potrebe djece i odraslih u slučaju izbijanja dijarealnih bolesti

Ured Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj (SZO) i Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Ministarstvom zdravlja danas su za potrebe stanovnika poplavljenih područja u Slavoniji u Opću županijsku bolnicu Vinkovci dostavili specijalne komplete pomoći za oboljele od dijarealnih bolesti. 

Pomoć se sastoji od 300 setova za pružanje pomoći djeci i odraslima oboljelima od dijarealnih bolesti, priopćeno je iz UNICEF-ova ureda. Takvi kompleti su potrebni jer upravo od tih bolesti prijeti najveći rizik u izvanrednim situacijama kao što su poplave. 

Nakon današnje primopredaje u Općoj Županijskoj bolnici Vinkovci kompleti će po potrebi biti distribuirani u sve bolnice na području Vukovarsko-srijemske županije kako bi pokrili najhitnije potrebe djece i odraslih u slučaju izbijanja dijarealnih bolesti. Setovi sadrže sve što je potrebno za prvu pomoć osobama i djeci oboljelima od dijareje: oralne rehidracijske soli (ORS), antibiotike, dezinficijense, infuzijske otopine, potrošni medicinski materijal (rukavice, intravenozne kanile, gaze, nazogastrične sonde za hranjenje, epruvete za uzimanje mikrobioloških uzoraka), kirurške škare, stetoskope, tlakomjere, termometre i dr. 

Zajedničku donaciju danas su sanacijskom upravitelju Opće županijske bolnice Vinkovci Dubravku Koreniku uručile voditeljica Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj i članica Kriznog stožera Ministarstva zdravlja prof. dr.sc Antoinette Kaić-Rak i predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Valentina Otmačić. 

UNICEF je od početka humanitarne krize dopremio dvije veće pošiljke humanitarnih potrepština, od higijenskih artikala za najmlađe do pitke vode i sredstava protiv komaraca, kao i sredstava za dezinfekciju i sanitaciju. Tu su pomoć osigurali brojni hrvatski građani i tvrtke koji svojim donacijama podržavaju rad UNICEF-a u Hrvatskoj. UNICEF je uputio apel za pomoć djeci pogođenoj poplavama u široj regiji, a donirati se može putem interneta na www.unicef.hr ili žiro računa 2360000-1501092532, IBAN HR9223600001501092532.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije