Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lista za Rijeku

Švorinić: Ovakav gradonačelnik nije u poziciji ikome prijetiti

PXL_110904_638
Nel Pavletić/PIXSELL
04.10.2011.
u 14:26

Treba pomesti političare koji su umislili da su faraoni koji ne moraju poštovati zakone, uzvratio je riječkom gradonačelniku Dinko Švorinić

Kada smo podnijeli kaznenu prijavu protiv riječkog gradonačelnika, nismo namjeravali medijima dodatno obrazlagati razloge, ali tolika količina demagogije i agresije koja se mogla čuti na Obersnelovoj konferenciji za novinare održanoj u petak ponukala nas je da objasnimo o čemu je riječ, kazao je danas u Rijeci Danko Švorinić, predsjednik Liste za Rijeku. U ovoj regionalnoj stranci drže da je njihova građanska dužnost bila prijaviti nepravilnosti ustanovljene nalazom Državne revizije. Švorinić kaže da ovakav gradonačelnik nije u poziciji prijetiti da će pomesti političke neistomišljenike te uzvraća da “treba pomesti političare koji su umislili da su faraoni koji ne moraju poštovati zakone”.

– Našem lažnom Robinu Hoodu revizija nije zabranila pomoć socijalnom programu, utvrdila je da je 22,3 milijuna kuna umjesto u sanaciju otpada uložio u vlastiti predizborni projekt. Obersnel se služi demagogijom kada one koji od njega traže da poštuje zakone optužuje da su protiv socijale i vrtića. Da se nije toliko zaduživalo, bilo bi novca za marende i vrtiće – rekao je Švorinić. Sva su proračunska sredstva utrošena u bazene, zaključuju u Listi za Rijeku i pitaju riječkog gradonačelnika zašto ne prizna da nije sposoban voditi organizaciju grada, koliko su građane stajali bazeni na Kantridi i tko je odredio da je građanima to najpotrebnije.

– U poslovnim knjigama grada Rijeke nisu uvedena zaduženja od više stotina milijuna i ga se Grad Rijeka, suprotno propisima, zadužio daleko iznad svojih mogućnosti. Obersnel je na taj način doveo u pitanje normalno funkcioniranje gradske uprave kojoj je na čelu – zaključuje Švorinić. Gradski vijećnik Liste za Rijeku Predrag Blečić zapitao se kako se u nekim gradovima može poslovati u skladu s zakonom i zašto, kada već tvrdi da je zakon nakaradan, Obersnel ili njegova stanka dok je bila na vlasti, nisu inicirali njegovu promjenu. Drži da je suština u realnom postavljanju gradskog proračuna. Blečić kaže da je riječki proračun prenapuhan i ne može biti veći od 700 milijuna kuna. Uputio je pitanje i predsjedniku Josipoviću koji se zalaže za pravednu Hrvatsku: “Treba li kršiti i zakone i je li kršenje zakona prihvatljivo?” U Listi za Rijeku najavljuju da će se, ma koliko god izgleda idilično, pozabaviti i županijom, gdje su nalazom Državne revizije također ustanovljene nepravilnosti.

Predstavnici Liste za Rijeku poručili su premijerki Kosor i HDZ-u da se maknu od Rijeke na udaljenost od barem 500 kilometara jer čelnici kriminalnih organizacija nisu dobrodošli u istjerivanju kriminala iz njihova grada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije