Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Svjetski poredak je - američki. Rat u Ukrajini podigao je cijenu kruha u RH za 50%, a radi se o lanjskom brašnu?!

11.06.2022.
u 13:53

Rusija je spremna za direktni sukob sa SAD-om, sada sve ovisi o SAD-u. A rat je danas i stvar plutokrata.

Komentara 66

DU
Deleted user
16:03 11.06.2022.

Nema nikoga da napiše zdravo seljačku računicu, dakle u mlinarskim školama se uči: 1-2-4, tj. ako je cijena pšenice 1 kn, onda je 1 kg brašna 2, a kg kruha 4 kn. To je tzv. paritet i neko pravilo, a kod nas je svih ovih proteklih godina bilo da se 1 kg pšenice vrtio oko 1 kn, ali je cijena brašna bila 3 kn i cijena kg kruha 8 - 10 kn i još su pekari jadikovali kako zaostaju za austrijskim cijenama. Sad, kad je došlo do globalne krize žitarica, kad seljak ima papreno skup Diesel, koji graniči s 10 kn/L, tri puta skuplje mineralno gnojivo (a glavna sirovina je zemni plin za njegovu proizvodnju) i kad on sve to mora naplatiti u formi kg pšenice blizu 3 kn, jasno da se svi drugospomenuti i trećespomenuti moraju i dalje "namiriti" preko njegove muke i inputa i da će cijena kruha biti i blizu 15kn, ako ne i 20 kn. Što tu odskače od normalnog predatorskog poretka stvari i pojava, da je onaj prvi u lancu "dežurna" ne smijem napisati što... I naposljetku, poremećaj uljarica je prethodio rusko-ukr. krizi - zbog povećanje potražnje u Kini je već bilo skuplje ulje. Svijet je globalno tržište, tko nama kriv što imamo toliko zemljišta poljoprivrednog potencijala zaraslog u korov već desetljećima.

ED
edgar2
14:22 11.06.2022.

Ako Ukrajina ne preživi kao suverena, neovisna i demokratska zemlja bit će to veliki udarac za USA i Europu i dat će još veći zamah autoritarnim režimima predvođenih Rusijom i Kinom!?

DU
Deleted user
14:21 11.06.2022.

Tkz rat u Ukrajini je poslužio za pljačku bolje rečeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?