Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.02.2014. u 12:00

Ne trebaju se naši ministri i ostali dužnosnici voziti u kočiji, ali njihov broj, a osobito vozni park, mora biti u skladu s mogućnostima onih koji ih plaćaju

Hrvatska je premala i presiromašna za dvadeset ministara, 21 županiju i više od petsto jedinica lokalne samouprave. Čak i da su najpošteniji na svijetu, svaki od njih ima troškove koji se ne mogu izbjeći. Nova afera s luksuznim vozilima sporedno je pitanje, temeljni je problem što zemlja ima preskupo i preveliko teritorijalno i političko ustrojstvo. Bogata Njemačka ima 14 ministara, siromašna Hrvatska dvadeset plus premijera!

Dakle, ne trebaju se naši ministri i ostali dužnosnici voziti u kočiji, ali njihov broj, a osobito vozni park, mora biti u skladu s mogućnostima onih koji ih plaćaju. Sad se raspreda je li izbor luksuznih audija slučajnost, previd, svjesna odluka – što god da jest, govori da oni koji su birali žive izvan realnog svijeta. U državi u kojoj se trećina građana nalazi ispod egzistencijalnog minimuma zdrav razum kaže da je svaki luksuz nepotreban: od auta do skupih sportskih i drugih državnih parada.

Svaki vozač zna da je održavanje starog vozila skuplje od kupnje novog i, tko može, jeftinije mu je uzeti novi auto nego krpati stari. Vozni park građana star je jedanaest godina, što znači da je većina prisiljena na skuplju varijantu. Od državne se administracije očekuje da racionalno gospodari i voznim parkom te uzima nova vozila ako je to povoljnije. No, ničim se ne može opravdati razmetanje dužnosnika koje nije primjereno mogućnostima zemlje, a ruku na srce – ni njihovim rezultatima.

>> Milanović: Automobili su kupljeni i nema raskidanja ugovora!

>> 'Neprimjereno je da se ministar vozi u autu od 647.000 kuna'

Komentara 21

DU
Deleted user
12:07 18.02.2014.

Najgore u svemu je činjenica da Hrvatska ima 20 potpuno nesposobnih ministara, ljudi koji ne razumiju posao koji bi trebali obavljati, u potpunosti su suvišni te predstavljaju ozbiljnu opasnost za Hrvatsku. Od svih pak "ministara", najsuvišniji, najnesposobniji je pseudo premijer milanović.

BA
balic
13:59 18.02.2014.

negledajte sto njem.ima i koliko ,oni imaju politicare u svakom slucaju ,koji znaju sto rade,mi imamo nesposobne ne politicare nego i vladu ali zato bas zato sto su takvi nagradzeni su novim automobilima a njemacki ne,oni dolaze na poso javnimm prijevozom ili autima koji su stari par godina... Njemci mogu biti bahati u drugim stvarima ali ovako bahati gdje bahatosti nije mjesto nisu ko nasi...

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
15:17 18.02.2014.

Ma kakav luksuz, to je infantilnost: voziti se u boljem automobilu, a ulaziti u zgrade koje se urušavaju, neodržavanih fasada, ministarstava na milijun lokacija, ministarstava u unajmljenim prostorima... pa ko to može plati'..? Ni SR Njemačka ni Merkel ne bibi mogla voditi takvu "vladu". Sve u novu arhitekturu, s jednom zaštitarskom službom, bez eksternih troškova komunikacije, bez neučinkovitog rasipanja električne i druge energije itd... TU SU MILIJARDE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije