Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin u gruborima

Svjedok Zvonko Gambaža za zločin doznao od šefa SUZUP-a

Suđenje za zločin u Gruborima portal (1)
04.02.2013.
u 16:48

Očekivao sam da će se obaviti očevid, no ništa se nije dogodilo. Romanić mi je poslije kazao da je očevid zabranjen – kazao je Miloš Mihić koji je u to vrijeme bio zapovjednik policijske postaje u Kninu.

– Taj dan krenuo sam prema Gruborima iz Knina zajedno sa svojim nadređenim. No bilo je loše vrijeme, padala je noć, a mi nismo znali put, pa smo se vratili u postaju. Da se nešto dogodilo u Gruborima, doznao sam od Smiljana Reljića, tadašnjeg ravnatelja Službe za zaštitu ustavnog poretka (SZUP), koji je nazvao postaju i vikao. Navečer je došao u Knin, a sjećam se da je raspravljao sa Željkom Sačićem, ratnim načelnikom sektora specijalne policije te Stjepanom Buhinom, koordinatorom MUP-a, koji je inzistirao na tome da se u Gruborima napravi očevid. No zašto se to nije dogodilo, ne znam – svjedočio je Zvonko Gambaža na zagrebačkom Županijskom sudu gdje se zbog ratnog zločina sudi Frani Drlji i Boži Krajini.

Osim njega, iskazivalo je još sedam svjedoka, mahom bivših specijalaca ili policajaca, a jedan od njih Miloš Mihić, u to je vrijeme bio zapovjednik policijske postaje u Kninu.

– O tome što se dogodilo u Gruborima izvijestio me zapovjednik civilne policije UN-a. On mi je dao i papir s imenima ubijenih, a tu sam informaciju proslijedio Čedi Romaniću, načelniku uprave Kotara Knin te dvojici MUP-ovih koordinatora. Po Romanićevoj naredbi, informaciju UN-a upisao sam u knjigu događaja. Očekivao sam da će se obaviti očevid, no ništa se nije dogodilo. Romanić mi je poslije kazao da je očevid zabranjen – kazao je Mihić.

Ivica Vrtičević, koji je radio kao krim tehničar, posvjedočio je da je fotografirao mrtva tijela, a po povratku s terena snimke je predao u ovlašteni odjel PU zadarske. Svjedoci koji su u to vrijeme bili pripadnici specijalne policije, mahom su pak iskazivali kako ništa neuobičajeno na terenu nisu vidjeli te da su za zločin u Gruborima doznali poslije, iz medija. 

>> 'Josip Čelić kukavica je i dezerter, a meni je smjestila policija'

 

Komentara 2

OB
-obrisani-
08:20 05.02.2013.

Nitko ništa Nezna niti se ićega sijeća ! HDZ - Ekipa

OB
-obrisani-
18:31 04.02.2013.

nikom ništa nezna......čisti HDZ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije