Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje slavici

Svjedok s Kornata: Mogli smo spasiti ranjene vatrogasce

'15.03.2011., Zadar - Sudjenje za Kornatsku tragediju se nastavlja. Drazen Slavica u sudnici. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
14.09.2011.
u 17:43

Spasilačka ekipa dobila je nalog da ide po vojne vatrogasce na Lošinj i po pripadnike GSS-a u Zadar

Posada koja je spašavala vatrogasce sa Kornata imala je priliku spustiti se kraj ranjenika i prevesti ih, otkrio je Denis Buranji danas u nastavku suđenja Draženu Slavici.

Kako pišu 24 sata, Buranji, koji je bio član posade "zagrebačkog" helikoptera kojim su 2007. godine vatrogasce prevozili iz Šibenika na otok Kornat, rekao je da helikopter nije mogao pomoći vatrogascima jer nisu imali opremu za spašavanje. Međutim, kasnije je dodao da su se ipak mogli spustiti 100-150 metara dalje.

– Nismo imali opremu, osim možda jedna ili dvoja nosila – odgovorio je Buranji. Na pitanje zašto svejedno nisu u više navrata unosili vatrogasce i tako ih što prije prevezli do bolnice, odgovorio je da su dobili nalog da idu po vojne vatrogasce na Lošinj te po pripadnike GSS-a u Zadar. Nije mogao odgovoriti tko im je to zapovjedio.

Komentara 6

RV
RONILAC VISINA - LETAČ DUBINA
18:50 14.09.2011.

pa valjda ima snimka kontrole leta? valjda ima snimka poneke agencije za pratnju frekvencija? postoji li snimka oblasne kontrole leta zagreb? tko tu kojeg kriminalca-ubojicu skriva, a poginuli su totalno nevini ljudi? taj g****** je vrijedan svih tih života?

RV
RONILAC VISINA - LETAČ DUBINA
19:01 14.09.2011.

hoćemo ime i prezime nalogodavca obilazne rute i naredbodavca masakra nevinih ! tog nitkova na javno vj***** treba staviti !

NJ
Njamanjam
19:02 14.09.2011.

Naravno, sad su piloti krivi što su neki na teren poslali dijete od 16 godina. Krasna država u kojoj živimo. Nacionalni sport br 1. je krađa a br.2 izbjegavanje odgovornosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije