Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nastavljamo s aktivnostima'

Reakcija na odbijenicu sa švicarskog suda: 'Vlada odluku prima na znanje...'

Zagreb: Dolazak premijera i ministara u zgradu NSK
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
12.10.2022.
u 13:38

'Zahtjev za revizijom Arbitražnog pravorijeka iz 2016. godine u predmetu između Hrvatske i MOL-a podnesen je u veljači ove godine, a temeljem Presude Vrhovnog suda , kojom je postala pravomoćna presuda Županijskog suda u Zagrebu kojom su Ivo Sanader i Zsolt Tamas Hernádi, proglašeni krivima zbog kaznenih djela primanja odnosno davanja mita', objavili su iz Vlade.

Hrvatska vlada oglaslila se nakon što je N1 televizija objavila da je švicarski Savezni sud odbacio zahtjev za revizijom u slučaju INA - MOL.

“Vlada Republike Hrvatske je danas od svojih pravnih zastupnika obaviještena o odluci švicarskog Saveznog vrhovnog suda od 23. rujna 2022. kojom nije prihvaćen zahtjev Hrvatske za revizijom pravorijeka donesenog 23. prosinca 2016. u arbitražnom postupku od strane Arbitražnog suda utemeljenog prema pravilima Komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL).

Zahtjev za revizijom Arbitražnog pravorijeka iz 2016. godine u predmetu između Hrvatske i MOL-a podnesen je u veljači ove godine, a temeljem Presude Vrhovnog suda , kojom je postala pravomoćna presuda Županijskog suda u Zagrebu kojom su Ivo Sanader i Zsolt Tamas Hernádi, proglašeni krivima zbog kaznenih djela primanja odnosno davanja mita.

Vlada odluku prima na znanje i, kao što je i prethodno najavljeno, nastavlja s aktivnostima na promjeni modela korporativnog upravljanja u INA-i”, poručili su iz Vlade.

Podsjetimo, švicarski Savezni vrhovni sud odlučio je da se neće ići u reviziju odluke iz 2016. godine.

Video: Sanader oslobođen optužbi

 

Komentara 23

DU
Deleted user
14:07 12.10.2022.

mogu što hoću ?

Avatar Cantor
Cantor
13:46 12.10.2022.

Oni nastavljaju sa aktivnostima.... Nemojte, smilujte se....

TR
tratincica68
15:03 12.10.2022.

koliko su pokrali mogli su 88 ini kupit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije