Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Svi protiv, Vrhovni sud za majku

08.07.2008.
u 20:19

Vrhovni sud u ožujku 2008. ublažio je za šest mjeseci kaznu I. P., osuđenoj zbog krađa, pokušaja prijevare i krivotvorenja isprave na dvije godine zatvora.

I. P. je tražila blažu kaznu jer joj je umro otac, koji je jedini s njom uzdržavao obitelj, u kojoj je samo ona ostala radno sposobna. Također u ožujku 2007. se i rastala, a sud joj je povjerio na čuvanje i odgoj sedmogodišnje kćeri.

Iako su se Općinski kazneni sud u Zagrebu i Državno odvjetništvo usprotivili ublaživanju kazne, Vrhovni sud joj se smilovao držeći da je smrt oca koji je svojom mirovinom uzdržavao obitelj, kao i to što joj je sedmogodišnje dijete nakon rastave dodijeljeno na skrb, osnovani razlozi za ublaživanje kazne. M. T., zbog zlouporabe položaja i krivotvorenja isprave u Puli je osuđena na dvije godine zatvora, a Vrhovni sud smanjio joj je kaznu za čak deset mjeseci zatvora jer je njezinu djetetu s posebnim potrebama nakon presude pogoršano inače teško zdravstveno stanje.

K tome, dijete je sa svojim potrebama vezano uz nju. Vrhovni sud uzeo je u obzir i okolnosti slučaja zbog kojeg je M. T. osuđena.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije