Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Svi koji to mogu djecu bi trebali iz solidarnosti ostaviti doma

Gdje bi to prodavači, policajci, doktori... trebali ostaviti djecu koja su premala da budu sama ako ne u vrtiću i školi?

Komentari 3

DU
Deleted user
11:27 07.05.2020.

kakva solidarnost?dica moraju ići u školu,a ne da mame i tate budu učitelji i profesori,ne budali sa tom tezom

VL
Avatar PatriciaHZ87
PatriciaHZ87
12:40 10.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

VL
UD
Udbaš
20:05 07.05.2020.

Svrha škole je da omogući optimalno obrazovanje djece, a ne skrb za nezbrinute. U tome su učitelji nezamjenjivi. Uza sav trud koji roditelji ulažu da im djeca ne zaostanu u obrazovanju ne mogu se ostvariti ishodi kakvi se ostvaruju u školi uz vodstvo profesionalca. Učitelji su neophodni, za razliku od novinara od kojih većina mogu prestati raditi bez da itko bude zakinut. Škola na daljinu nije adekvatni nadomjestak za stvarnu nastavu, a valjda nitko zdrave pameti ne misli da je to škola na trećem. Roditelji koji ne šalju svoju djecu u školu ne razumiju smisao ni vrijednost škole za razvoj svojeg djeteta ( uz ogradu da postoje iznimke koje imaju valjane razloge, koliko god takvih bilo). Dakle, ukoliko je epidemiološka slika takva da se u školu može onda ta odluka nije, niti bi trebala biti na roditeljima. Ukoliko postoji realna opasnost za njihovo zdravlje, ili za zdravlje njihovih ukućana, onda to treba biti jasno rečeno. U tom slučaju škole bi trebale biti zatvorene, o čemu treba opet odlučiti netko drugi, a ne roditelji. Ne niječem negativan utjecaj trenutne situacije, ali se nadam se da ovakvi članci nisu priprema za prebacivanje ukupne krivnje za loše ishode obrazovanja sa katastrofalne Divjakičine škole za život na prekid škole zbog korone

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.