Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sveučilište Sjever otvorilo novu zgrade Prehrambene tehnologije i potpisalo ugovor o suradnji s Podravkom, kao nastavnom bazom Sveučilišta

Sveučilište Sjever otvorilo novu zgrade Prehrambene tehnologije
Foto: Grad Koprivnica, Ivan Brkić, Teodor Goričanec
1/17
13.06.2023.
u 12:34

Želim zahvaliti svima koji su doprinijeli da možemo obrazovati dovoljno kvalitetne kadrove koji će imati prilike raditi u eminentnim tvrtkama, rekao je rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković.

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Koprivnica, danas je svečano otvorena nova zgrada Prehrambene tehnologije, u kojoj se na 1200 m2 nalaze četiri suvremeno opremljena laboratorija, pet predavaonica i popratne prostorije. Osim toga, u cilju još bolje povezanosti s gospodarskim sektorom, rektor Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marin Milković, i predsjednica Uprave Podravke, dr. sc. Martina Dalić, potpisali su danas Ugovor o poslovnoj suradnji između Sveučilišta Sjever i Podravke kao nove nastavne baze. Time je proširena suradnja s najvećom prehrambenom kompanijom te su stvorene nove mogućnosti ne samo za studente, nego i za nastavnike i znanstvenike sa Sveučilišta Sjever.

Sveučilišni centar Koprivnica prostorno je proširen novom zgradom Prehrambene tehnologije koju će koristiti svi studenti Sveučilišta Sjever. U obnovu i opremanje zgrade Sveučilište je uložilo više od 2 milijuna eura vlastitih sredstava, a rezultat su suvremeni laboratoriji i opremljene predavaonice, ukupnog kapaciteta 450 ljudi.

„Vjerujem da ulaganjem u kvalitetne i probrane studijske programe koji će biti na korist našem gospodarstvu možemo svi ići naprijed. Danas otvaramo zgradu Prehrambene tehnologije stoga želim zahvaliti svima koji su doprinijeli da možemo obrazovati dovoljno kvalitetne kadrove koji će imati prilike raditi u eminentnim tvrtkama, kao što su Podravka, Carlsberg, Vindija i slično“, rekao je rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković.

Foto: Grad Koprivnica, Ivan Brkić, Teodor Goričanec

Podravka – nastavna baza Sveučilišta Sjever

Od samog osnutka Sveučilište Sjever veliki naglasak stavlja na povezanost s gospodarstvom te stvaranje mogućnosti za studente u obliku stručne prakse i stjecanja iskustva u realnom sektoru. Potpisivanjem Ugovora o suradnji između Sveučilišta Sjever i Podravke kao nastavne baze Sveučilišta ta se veza s gospodarstvom dodatno produbljuje. Ovo je proširenje dosadašnje suradnje i od velikog je značaja za sve. Studenti Sveučilišta Sjever imat će mogućnost realizacije stručne prakse i vježbi u Podravki, pojačat će se suradnja stručnjaka i znanstvenika Podravke i Sveučilišta kao i priprema i provedba zajedničkih projekata.

„Sveučilišta Sjever pokazuje kako se na lijep način spajaju različite inicijative, oživljava prostor bivše vojarne, kako su u jednom gradu u unutrašnjosti Hrvatske stvoreni mehanizmi koji privlače mlade ljude i kako trudom velikog broja nastavnika, svih djelatnika Sveučilišta, i naravno zainteresiranošću studenata, izrasta jedna lijepa i uspješna visokoškolska institucija“, istaknula je predsjednica Dalić.

Nakon svečanog otvorenja i potpisivanja Ugovora o suradnji, predsjednica Uprave Podravke dr. sc. Martina Dalić održala je gostujuće predavanje te je ujedno bila i prva predavačica u predavaonici novootvorene zgrade Prehrambene tehnologije Sveučilišta Sjever.

Svečanosti je nazočila i izaslanica ministra obrazovanja, državna tajnica doc. dr. sc. Iva Ivanković, koja je istaknula važnost Sveučilišta Sjever u obrazovnom sustavu Hrvatske.

Foto: Grad Koprivnica, Ivan Brkić, Teodor Goričanec

„Sveučilište Sjever od svog osnutka do danas prepoznato je kao Sveučilište koje unutar visokog obrazovanja zaista obrazuje kadar koji je prepoznatljiv“, dodala je državna tajnica Ivanković.

Uspješna dugogodišnja suradnja s Gradom Koprivnicom

Sveučilište Sjever ostvaruje dugogodišnju i vrlo uspješnu suradnju s Gradom Koprivnicom, što potvrđuje i nedavna odluka Grada o dodjeli 20 stipendija studentima prve godine Sveučilišta Sjever, s područja cijele Hrvatske, a koji su upisali studij Prehrambene tehnologije, Logistike i mobilnosti i Zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže.

Gradonačelnik Jakšić istaknuo je kako je danas kraj jednog ciklusa koji je trajao jako dugo.
„Ovo je također jedan novi početak gdje se Sveučilište otvara s nekim potpuno novim smjerovima u našem kraju i gdje pokazuju da je doista ovdje jedna ekipa ljudi koja je spremna na trendove koje nosi novo vrijeme, koje nosi potreba za novim tehnologijama i koje nam u konačnici iskazuje naše gospodarstvo u ovom našem kraju, našoj Koprivnici, na našem Sjeveru, zajedno s našim dragim partnerima i prijateljima iz Varaždina“, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Foto: Grad Koprivnica, Ivan Brkić, Teodor Goričanec

Svečanosti su nazočili i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, predstavnici javnih ustanova, ravnatelji srednjih škola, predstavnici Podravke, Hartmanna, Carlsberga i drugih gospodarskih subjekata, prorektor Sveučilišta u Zagrebu, dekani nekoliko fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, stručnjaci i suradnici Sveučilišta Sjever iz područja prehrambene tehnologije ali i drugih znanstvenih područja i polja te prorektori, pročelnici, profesori, nenastavno osoblje i studenti Sveučilišta Sjever. Nakon službenog dijela, gosti su se uputili u obilazak nove zgrade Prehrambene tehnologije te nisu krili zadovoljstvo suvremeno opremljenim laboratorijima, u kojim su ih dočekali profesori i studenti Prehrambene tehnologije.

Današnjim svečanim otvorenjem nove zgrade Prehrambene tehnologije te produbljivanjem odnosa s Podravkom Sveučilište Sjever još je jednom dokazalo da je dinamična organizacija s jasnom misijom izobrazbe kompetentnog stručnog kadra za potrebe gospodarstva sjeverozapadne Hrvatske kroz kvalitetno izvođenje prijediplomskih, diplomskih i doktorskih studija. Završeni studenti Sveučilišta Sjever jesu i ostat će poželjni i zapošljivi stručnjaci zbog visoke razine i širine usvojenih znanja i kompetencija, spremni na samostalan i kreativan rad u struci.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije