Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U istražnom zatvoru

Švercer pokušao pregaziti policajca koji se spasio skokom u stranu

Vodice: U 24-satnoj akciji mjerenja brzine policija kontrolira brzinu na svim prometnicama
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
16.03.2023.
u 17:47

Pokrenuta je istraga protiv četvorice Gruzijaca koji su za novčanu naknadu prevozili državljane Turske i Sirije prevozili kroz teritorij Hrvatske u Italiju. Jednog se sumnjiči za pokušaj teškog ubojstva jer je vozeći iz smjera Dubrovnika prema Splitu pokušao pregaziti policajca koji mu je naredio da stane.

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv četvorice državljana Gruzije rođenih 1980., 1996., 1986. i 1983. godine zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj. K tome, 43-godišnjeg prvookrivljenika sumnjiči se pokušaj teškog ubojstva policajca. Dogovorili su se da će 9. ožujka 2023. oko 3 sata na području sela Pozla Gora u općina Kula Norinska za novčanu naknadu državljane Turske i Sirije, koji su prethodno nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu, prevesti do nepoznatog mjesta u Italiji. 

Prvookrivljeni ih je vozilom mađarskih nacionalnih registarskih oznaka vozio u smjeru Splita i dalje, dok su ostali bili u drugom vozilu kao prethodnica radi upozoravanja na moguće policijske ophodnje. Kad je prvookrivljenik ugledao policijsko vozilo s upaljenim rotacijskim svjetlima i policijskog službenika kako mu, izvan vozila, daje znak za zaustavljanje, povećao je brzinu kretanja i automobil usmjerio prema policajcu u namjeri da ga ubije. Policajac je izbjegao nalet skočivši u stranu, a Gruzijac je nastavio bijeg unatoč tome što je policajac ispalio dva hica prema kotaču automobila, naveli su u DORH-u. Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor protiv svih okrivljenika zbog opasnosti od bijega.

VIDEO: Policija pregledava zgradu Županijskog suda u Osijeku nakon dojave o bombi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije