Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskrinkan dvojac

Švercao se s lažnom propusnicom, zastavili ga vatrogasci na punktu nadomak Pitomače

01.04.2020.
u 13:43

Zanimljivo je što su ekipu u kamionu zaustavili i tako spriječili u naumu vatrogasci. Naime, PU virovitičko-podravska ne bi mogla vlastitim zaposlenicima "pokriti" sve punktove, pa su u pomoć priskočili i vatrogasci, ali i HGSS, lovci... Primjerice, u Suhopolju se na raspolaganje stavilo i 50 mještana dobrovoljaca

S lažnom propusnicom "uhvaćen" je 28-godišnjak, koji je zatečen u mjestu Dinjevac na području Općine Pitomača, u utorak oko 18 sati. Kaznenu prijavu zaradiio je, pak, 47-godišnjak koji mu je krivotvorio propusnicu. Sumnjivu propusnicu uočili su, inače, vatrogasci koji su dežurali na punktu.

- Na blokadnom punktu Civilne zaštite redovnom kontrolom djelatnici su zaustavili teretno vozilo kojim je upravljao 47-godišnji vlasnik, dok se kao putnik u vozilu nalazio i 28-godišnjak. Izvršenom provjerom propusnica za napuštanje prebivališta i boravišta, djelatnicima civilne zaštite je izazvalo sumnju u ispravnost propusnice za putnika u vozilu - priopćila je Đurđica Veličan, policijska službenica za odnose s javnošću PU virovitičko-podravske.

Kaznena prijava "autoru"

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postajanje osnove sumnje da je 47-godišnjak izradio propusnicu za sebe kao vlasnika obrta i krivotvorenu propusnicu o napuštanju mjesta prebivališta za 28-godišnjaka koji nije zaposlenik njegova obrta - nastavlja ona.

Protiv 47-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprave.

Zanimljivo je što su ekipu u kamionu zaustavili i tako spriječili u naumu vatrogasci. Naime, PU virovitičko-podravska ne bi mogla vlastitim zaposlenicima "pokriti" sve punktove, pa su u pomoć priskočili i vatrogasci, ali i HGSS, lovci... Primjerice, u Suhopolju se na raspolaganje stavilo i 50 mještana dobrovoljaca.

- Sve smo ih obučili kako kontrolirati propusnice i kako prepoznati eventualne krivotvorine. Zaista smo svima zahvalni na doprinosu u ovoj krizi, kako bismo ju svi lakše prebrodili - kazao nam je Siniša Knežević, načelnik PU virovitičko-podravske.

Ujedinjeni su, kažu nam u tom kraju, kao '90-ih godina.

Komentara 1

TU
turko
15:35 01.04.2020.

tko kontrolira te vatrogasce, mještane dobrovoljce... tko im jedao pravo da zaustavljaju,provjeravaju...?Oni nemaju pravo zaustavlajti i kontrolirati građane .To je jedan ustavnopravni kaos za koji netko treba odgovarati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije