Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODA ISPOD MOSTA

Švedski kralj o skandalima: To je bilo davno

nevoljni kralj
Foto: AFP
1/3
05.11.2010.
u 17:15

Na tvrdnje u novoj knjizi o tome da je imao orgije u klubu srpskog mafijaša i da je godinu dana bio u vezi s poznatom pjevačicom, kralj Carl XVI. Gustaf odgovorio je da knjigu još nije pročitao, a da su se svi ti događaji zbili odavno

U knjizi "Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken" ("Nevoljni kralj") drugi dio posvećen je skandalima u životu 64-godišnjega švedskog monarha, samozatajnog čovjeka kojeg su, kao i ostatak kraljevske obitelji, čak i tabloidi ostavljali na miru. No, skupina autora predvođena Thomasom Sjoebergom u novoj je knjizi iznijela eksplozivne tvrdnje, naročito o kraljevu ljubavnom životu. Oni tvrde da je između ostalog u devedesetima, a kraljica Sofija znala je za to, Carl XVI. Gustaf punih godinu dana bio u vezi s manekenkom i pjevačicom Camillom Hanemark, poznatom po radu u grupi "Army of Lovers".

Jedno poglavlje knjige posvećeno je privatnim zabavama na kojima su kralj i njegovi prijatelji navodno svaki ponedjeljak navečer provodili u klubu Club Power u Stockholmu u društvu ljepotica, a večeri bi često završavale zabavom u jacuzziju. Vlasnik kluba, srpski gangster Mile Marković, bio je jako zadovoljan što kralj zalazi u njegov klub jer je to značilo manje policijskih racija.

Premda prema anketama samo četvrtina Šveđana smatra da bi mediji trebali kopati po kraljevu privatnom životu, a polovica ih misli da to nije u redu, od prve naklade od 20.000 primjeraka knjige ostalo je neprodano tek 5000.

Reagirajući na ulomke iz knjige, sam se kralj pred lovačkom kućom u rezervatu Hunneberg, gdje se zatekao u tradicionalnom godišnjem lovu na jelene, na desetak minuta obratio novinarima iz cijele Skandinavije i rekao da knjigu ne može komentirati, jer je tek večer prije toga dobio primjerak i još je nije stigao pročitati, a ne želi govoriti prije nego što je pročita.

- Vidio sam neke naslove u novinama koji nisu bili nimalo lijepi. Razgovarao sam sa svojom obitelji i s kraljicom. Okrenut ćemo novi list i nastaviti dalje jer, koliko sam ja shvatio, sve je to o stvarima koje su se dogodile dosta davno.

Komentara 1

IV
ivicas
17:06 08.11.2010.

nastradace sada srbi u svedskoj poslace svakog koga mogu natrag tamo daleko a tako im i treba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije