Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE I ALKOHOL Dvojica nasilnika napala glumca Roberta Plemića u njegovoj zgradi

Svećenika iz Zabranjene ljubavi ugrizao napadač

15.04.2009.
u 18:58

VARAŽDIN – Nakon što su napokon uspjeli uspavati svoje sinove, Suzana i Robert Plemić, kojega svi poznaju kao svećenika Luku Laušića iz popularne hrvatske sapunice “Zabranjena ljubav”, začuli su neprekidnu zvonjavu s interfona u svom stanu na drugom katu u Vrazovoj ulici u Varaždinu. Robert Plemić pošao je pogledati što se događa. Dolje na ulazu u zgradu susreo je nižeg ćelavog muškarca i jednog nešto višeg s kapom.

– Zvonili su sumanuto. Bio sam prilično uznemiren i rekao im nešto poput “koga vraga zvonite”. Ne sjećam se točno što su rekli, no njihov vokabular bio je sužen i bezobrazan. Obojica su me napala rukama, a ja sam ih htio srušiti na pod. Supruga je čula galamu i spustila se dolje vičući neka prekinu jer će pozvati policiju. Tada su izašli iz zgrade, a mi smo krenuli stubama do našeg stana – ispričao nam je 39-godišnji glumac.

Sinčić se rasplakao
– No, napadači su nam se odnekud stvorili iza leđa pred ulaznim vratima stana. Petomjesečni sinčić bio se probudio zbog buke i galame i jako je plakao – priča Plemić i nastavlja:

– Viši muškarac s kapom prijetećim mi je i povišenim glasom, koji je stalno pojačavao, ponavljao: “Kuda bježiš”. Obojica su me počela udarati rukama. Branio sam se i uspio se nekako osloboditi te ćelavog muškarca baciti na pod. U tom me trenutku viši muškarac koji je imao kapu, ugrizao za desnu ruku – priča glumac i dodaje.

Uplašili se policije
– U tom ugrizu i njegovu pogledu bilo je nešto životinjsko. Nije mi puštao ruku, a ja sam već osjećao kako mi se odvaja meso od kostiju. U međuvremenu se digao ćelavi muškarac i snažno me pet, šest puta udario šakom u stražnji dio glave.

Moja supruga postavila se između nas kako bi spriječila da me i dalje tuku, jer da su nastavili, pao bih, a možda i izgubio svijest. No, i ona je dobila udarac u glavu – kaže glumac Robert Plemić dodajući da se tada s kata spustio susjedov pas i netko je viknuo da ide policija. Čuvši ssve to, napadači su pobjegli kroz drugi izlaz iz zgrade. Sreća je, kaže glumac, da je stariji, petogodišnji, sinčić spavao jer bi to za njega bio preveliki šok.

Taj Karlovčanin sa suprugom živi u Varaždinu već gotovo petnaest godina i ondje radi u kazalištu.

Supruzi Plemić dodaju da su se odlučili za život u Varaždinu radi djece jer su ga smatrali jako sigurnim za obiteljski život.


Izgrednici s debelim dosjeom

Bračni par Plemić zadovoljan je brzinom i efikasnošću varaždinske policije i pravosuđa. Međutim, Plemići su zabrinuti i smatraju da bi se država trebala pozabaviti takvim napadačima kojima to nije prvi slučaj. Doznajemo od policije da je riječ o prijestupnicima u dobi od 24 i 26 godina koji dosad imaju po nekoliko desetaka prekršajnih i kaznenih prijava. Incident se dogodio prije tjedan dana, a prijestupnici su bili pod jakim utjecajem alkohola. Iako su pobjegli, policija ih je zatekla nedaleko od mjesta događaja. Prekršajni sudac varaždinskog suda izrekao im je 15-dnevno zadržavanje. (dpl)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije