Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znanje u lici

Svečanost povodom 240 godina školstva u Perušiću

perušić (1)
Foto: Iva Vidović Pocrnić/VLM
1/3
17.05.2013.
u 12:38

Malo se učitelja i učenika može pohvaliti mjestom gdje je školstvo tako rano zaživilo. kazala je ravnateljica.

Prostorije Osnovne škole Perušić danas su osim učitelja i učenika, kojima su ti hodnici drugi dom, posjetili i mještani Perušića, nekadašnji učenici, ali i učitelji koji su svoj radni vijek odradili upravo u toj ustanovi. Razlog okupljanja bila je svečanost povodom 240 godina školstva na području Perušića. Povodom toga, učenici svih uzrasta recitirali su, pjevali, plesali i glumili.

Svečano je podignuta i zelena zastava povodom statusa eko škole za koji se perušićka osnovna škola izborila svojim radom i ekološkom osviještenosti.

Nazočne je s nekoliko riječi pozdravila ravnateljica škole Snježana Milković te pročelnica za društvene djelatnosti Ličko-senjske županije Valentina Bublić.

- Danas smo se okupili kako bi proslavili 240. obljetnicu postojanja školstva u Perušiću. Malo se učitelja i učenika može pohvaliti mjestom gdje je školstvo tako rano zaživilo. U tom dugom periodu smjenjivale su se generacije i generacije učitelja i učenika. Najveći je ponos učiteljima kada čuju da je neki njihov učenik uspješan čovjek jer to znači da je njihov napor urodio plodom. Čovjek 21. stoljeća živi u svijetu punom suprotnosti što se tiče stjecanja znanja. Nikada nije bilo teže stjecati znanje i nikada nije bilo teško odlučiti koje je znanje ono pravo, ono bitno, kazala je ravnateljica.

- U ovih 240 godina škola se mijenjala kroz razne sustave države i ideologije zadržavajući u svim tim promjenama najbolje tradicije, njegovanje obrazovanja i odgoja u vrijednostima koje su učitelji promovirali, vrijednostima rada, poštenja, prijateljstva i zajedništva, kazala je Bublić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije