Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kutjevo

Sve stranke osim koalicije SDP/HSU stale uz Josipu Miličević

Miličević (1)
Duško Mirković/Pixsell
27.05.2013.
u 21:12

U prvom krugu najviše glasova birača, njih 37,9 dobio je dosadašnji gradonačelnik Ivica Nikolić, kandidat koalicije SDP/HSU, a zatim Josipa Miličević, 26,62 posto.

Sve političke stranke koje su imale kandidata za gradonačelnika Kutjeva u prvom izbornom krugu osim koalicije SDP/HSU dale su na današnjoj konferenciji za novinare podršku HDSSB-ovoj kandidatkinji Josipi Miličević. Podršku su joj pružili Ivica Perak, kandidat HSS-a, HDZ-a, HSLS-a i HSP-AS, nezavisni kandidat i bivši kutjevački gradonačelnik Ante Pavković te Željko Jambrek, predsjednik ŽO HSP- a i novoizabrani vijećnik u Gradskom vijeću Kutjeva. U prvom krugu najviše glasova birača, njih 37,9 dobio je dosadašnji gradonačelnik Ivica Nikolić, kandidat koalicije SDP/HSU, a zatim Josipa Miličević, 26,62 posto. S obzirom na podršku njezinih protukandidata iz prvog kruga koji su ukupno imali 33 posto glasova moguće je očekivati da HDSSB-e dobije i prvu gradonačelnicu.

-Postignut je dogovor između političkih stranaka na području grada Kutjeva, osim s koalicijom SDP/HSU, koji su podržali moju kandidaturu za gradonačelnicu Kutjeva. Ovo je najava i početak suradnje jednog drugačijeg odnosa koji će nakon drugog kruga izbora biti između mene kao gradonačelnice i članova Gradskog vijeća bez obzira kojoj stranci pripadali u Gradu Kutjevu – istaknula je Josipa Miličević, HDSSB-ova kandidatkinja za gradonačelnicu.

Ivica Perak je podršku svoje stranke HSS-a kao i onih stranaka koje su ga kao kandidata podržale u prvom krugu izbora kazao da su podršku odlučili dati Josipi Miličević zbog postignutih rezultata za Gradsko vijeće gdje imaju većinu, ali i zbog prljave kampanje njihovog protukandidata Ivice Nikolića u vrijeme predizborne šutnje.

- Kako smo mi mala sredina s oko 7.000 stanovnika, mislili smo da je dovoljno dati kvalitetne ljude i program, ali nismo bili svjesni da postoji nešto interesantnije u obnašanju vlasti u gradu Kutjevu zbog čega su se koristila i nedopuštena sredstva. Između nas troje je bila jedna fer i korektna utakmica, ali SDP je u kampanji koristio prljava sredstva, lažne optužbe i obmane glasača, rekao bih čak udbaške metode da bi došli do rezultata koji su postigli – objasnio je Perak dodajući kako s razvojem grada nitko nije zadovoljan te je očito da treba doći do osvježenja. Podršku Josipi Miličević dao je i nezavisni kandidat iz prvog kruga izbora i nekadašnji kutjevački gradonačelnik Ante Pavković.

-Osnovni razlog zašto dajem podršku Josipi Miličević je taj što u protekle četiri godine nisu učinjeni nikakvi značajniji pomaci za grad Kutjevo, prije svega u djelu infrastrukture. Nema metra novog plinovoda, metra novog asfalta i vodovoda i odvodnje, a ono što se radilo bilo je nastavak projekata iz prethodnih vremena. Znam Josipu Miličević kao osobu dijaloga te vjerujem da zajednički možemo napraviti jedan kvalitetniji pomak – kazao je Ante Pavković. Podršku su Josipi Miličević još dali Dario Razumović ispred GO HDZ-a, Željko Jambrek, predsjednik ŽO HSP-a te Damir Šarić, član glavnog stana HSP AS. 

>> \'Trebaju nam promijene koje će donijeti nova radna mjesta\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije