Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Disciplinski postupak

'Sve što želim jest da dr. Kolak izgubi licenciju'

16.02.2016., Ivankovo - Matea Jankovic nakon sto je ostala trudna potpomognutom oplodnjom i iznijela cijelu trudnocu do kraja, rodila je mrtvo dijete zbog nesavjesnog ponasanja i niza gresaka ginekologa u vinkovackoj bolnici. Photo: Davor Javorovic/PIXSEL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
25.03.2016.
u 12:37

Matea Janković 30. siječnja ove godine izgubila je bebu na porođaju u vinkovačkoj bolici. Za sve je optužila Nikolu Kolaka

– Zadovoljna sam odlukom Povjerenstva Hrvatske liječničke komore i brzinom donošenja odluke. Međutim, meni moje dijete ništa i nitko ne može vratiti, a za to je najodgovorniji doktor Kolak. Upravo zato potpuno ću zadovoljna biti tek nakon što mu bude oduzeta licencija za rad. To je moj prvi i jedini cilj – rekla je Matea Janković (24) iz Ivankova komentirajući odluku Povjerenstva za stručna pitanja i stručni nadzor Hrvatske liječničke komore koje je donijelo odluku da će podnijeti zahtjev Časnom sudu Komore za pokretanje disciplinskog postupka protiv liječnika Nikole Kolaka.

Podsjetimo, Matea Janković 30. siječnja ove godine u rodilištu vinkovačke bolnice rodila je mrtvo dijete, a dežurni ginekolog u bolnici bio je dr. Nikola Kolak.

– Od dana kada se sve to dogodilo u bolnici i kada sam došla kući svaki dan idem na groblje. Sretna sam što barem imam kamo otići i zapaliti svijeću za svoje dijete. Prošla su gotovo dva mjeseca, ali to još nisam ja. Nasmijem se, ali nije to iskren smijeh. U mislima mi je uvijek sve to što se dogodilo – rekla je Janković. Odluku Povjerenstva za Večernji list komentirao je i sam dr. Kolak.

– Očekivao sam ovakvu odluku Komore jer je riječ o uobičajenoj praksi u slučajevima koji preispituju rad liječnika. Drago mi je da je odluka donesena u relativnom kratkom vremenu i da se cijeli slučaj pomaknuo s mrtve točke jer je važno da se u konačnici dozna istina. To je važno i za mene kao čovjeka i liječnika i za obitelj Janković – rekao je Kolak. U isto vrijeme iz Opće županijske bolnice Vinkovci kažu kako i dalje čekaju rezultate postupaka koji su u tijeku nakon čega će i bolnica donijeti svoju odluku.

– U tijeku je postupak Komore i tužiteljstva. Kada oni završe, tada će i bolnica donijeti svoju odluku – rekao je v. d. sanacijskog upravitelja Krunoslav Šporčić

>>Protiv vinkovačkog ginekologa Nikole Kolaka pokrenut disciplinski postupak

>>Matea Janković odgovara dr. Kolaku: 'Babice su sve čule i vidjele. Neka svjedoče'

Komentara 6

SA
samoborka
20:03 25.03.2016.

licencija ili licenca?

Avatar navijač
navijač
12:44 25.03.2016.

Sumljam da će babice svjedočiti na sudu zbog straha od Kolakove osvete, treba svagdje staviti kamere pa nek one svjedoče.

DU
Deleted user
16:04 25.03.2016.

Kad bi sve žene prijavljivale i tužile za nemar,propuste i vrijeđanje ginekologe i medicinsko osoblje možda bi se nešto i prominilo.Ovako kad samo pojedinci ka šta je Matea to naprave,razvlači se na sudu godinama,a ovakvi stvorovi opasni po život rodilje i djeteta ...i dalje rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije