Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika manifestacija

Sve spremno za 48. Vinkovačke jeseni

vinkovačke
Goran Ferbezar/PIXSELL
27.06.2013.
u 14:52

Ovogodišnje 48. Vinkovačke jeseni održavaju se od 6. do 15. rujna i počinju Folklornim večerima na kojima će nastupiti 50 folklornih skupina

Organizacijski odbor 48. Vinkovačkih jeseni danas je razmotrio prijedlog programa glavnih priredbi ovogodišnje manifestacije. Nema velikih novina osim što će se neke priredbe održati na drugim lokacijama nego što je bilo do sada.

- Ovogodišnje 48. Vinkovačke jeseni održavaju se od 6. do 15. rujna i počinju Folklornim večerima na kojima će nastupiti 50 folklornih skupina iz Vukovarsko-srijemske županije, a isti broj skupina će biti i na Dječjim jesenima. Svečanost otvaranja će biti u središtu grada kod \"lampe nasrid Vinkovaca\", a tema programa je \"To smo što jesmo\". Kao i ranijih godina, glavni medijski pokrovitelj je Večernji list. Razmišljamo i od promjeni lokacije Šokačkih divana koji su se zadnjih godina održavali pod velikim šatorom na Trgu Vinkovačkih jeseni jer mislimo da bi promjenom lokacije ova priredba dobila na kvaliteti. Obavili smo 90 posto posla na pripremi i još ostaje finiš. Do 1. kolovoza udruge mogu prijaviti svoje programe, a brojne folklorne skupine su pripreme podredile Jesenima i jedva čekaju nastup na pozornicama u Vinkovcima - rekao je Mladen Karlić, predsjednik Organizacijskog odbora 48. vinkovačkih jeseni dodajući kako se Jeseni promicati diljem Hrvatske, ali i Europe jer ulaskom u EU, Hrvatska i Slavonija unose i svoju bogatu baštinu.

Tajnik OO Stjepan Đurković je podsjetio kako su Vinkovačke jeseni prilika i za promociju najstarijeg naselja u Europi, Vinkovaca, čija je povijest dulja od 8 200 godina. Najavio je dolazak folklornih skupina iz Njemačke, Austrije, Mađarske, Rumunjske, BiH. Autorica scenarija svečanog otvaranja 48. vinkovačkih jeseni, Ana Cvenić je najavila kako je program otvaranja zamišljen kao sjećanje na ljude koji su 1966. pokrenuli manifestaciju izvornog, tradicijskog folklora koja je prerasla u Vinkovačke jeseni, manifestaciju koja prelazi lokalne okvire.

>>U Vinkovcima prva trgovina izvornih slavonskih proizvoda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije