Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Sve karte bačene na kampus, za ostalo će biti manje novca

Zeljeznjak
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
14.11.2013.
u 10:00

U četiri godine vlast planira uložiti gotovo 80 milijuna proračunskih kuna u sveučilišni kampus

Nacrt proračuna za 2014. godinu i projekcije za iduće dvije godine, koje je koprivnička administracija upravo objavila na gradskim internetskim stranicama, govore kako “podravska metropola” iz stagnacije počinje koračati unatrag.

Imovina

Sve manji prihodi - i sve manje gradske imovine za prodaju da se to nadoknadi -osjetit će se u svim segmentima. Proračun za iduću godinu (158,4 milijuna kuna) manji je za 5,3 od ovogodišnjeg, a onda u 2015. godini, prema projekciji gradske vlasti, pada na 147,2 milijuna kuna te u 2016. godini na 145,5 milijuna kuna.

Nagodinu će biti manje novca i za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje i za kulturu i za sport i za socijalnu skrb i za investicije u komunalnu infrastrukturu. Jedino se masa plaća za one na “gradskim jaslama” neće znatnije smanjivati.

Obilna potpora

Razvoj sveučilišta i kampusa, na što vladajuća koalicija SDP-a, HNS-a HSU-a i HSLS-a baca gotovo sve razvojne karte, imat će obilnu proračunsku potporu. Medijsko sveučilište ove i iduće godine dobit će po četiri milijuna kuna za plaće profesora i materijalne troškove. Ove je godine u uređenje kampusa uložen 21 milijun kuna, za iduću i 2015.godinu planirano je ulaganje od 15 milijuna kuna, a u 2016. godini 16 milijuna kuna. Iz proračunskog dokumenta vidi se kako gradska vlast očekuje da od 2015. godine financiranje sveučilišta preuzme država.

U projekt “sveučilišne Koprvnice” tako bi se u četiri godine uložilo gotovo 80 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije