Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoza

Sve do nedjelje kiša, od ponedjeljka toplije

slomljeni kišobran
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
15.05.2014.
u 22:46

Prema prognozi DHMZ-a, najoblačnije i najkišovitije bit će u subotu, a nedjelju će obilježiti prolazni poslijepodnevni pljuskovi

Orkanski udari bure (zbog kojih su zatvarani mostovi, koji su rušili stabla, stolove, ljudima otežavali kretanje...), tamni oblaci, oštra kiša i niže temperature obilježili su današnji dan i u našoj zemlji.

No, prema višednevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), slično će vrijeme potrajati još nekoliko dana, uglavnom do nedjelje kada bi se opet trebalo početi pokazivati sunce, što će donijeti i ponovno zatopljenje..

Sutra i preksutra kišni oblaci bit će iznad cijele zemlje, no najoblačnije i najkišovitije svuda će biti tijekom subote, dok će nedjelju obilježiti prolazni poslijepodnevni pljuskovi, osobito u kopnenim dijelovima. A u gorju i dalje postoji mogućnost za slabiji snijeg.

S vremenom slabjet će i vjetar pa orkanski naleti više neće stvarati brojne probleme. Tako će idućih dana, prognoziraju u DHMZ-u, puhati slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar u okretanju na jugozapadnjak te jugo, što će pratiti i polagani porast temperature zraka, koji će biti intenzivniji od ponedjeljka.

Naime, sutra i u dane vikenda temperature bi se, prema prognostičkim najavama, trebale kretati od dnevnih minimalnih četiri-pet do maksimalnih 16-17 Celzijevih stupnjeva. Potom bi, uza sve sunčanije i ljepše vrijeme, primjerenije ovom dobu godine, uslijedio i rast temperature, koja bi u srijedu, i na kopnu i na moru, mogla doseći i 24-25 Celzijevih stupnjeva.

>>Vjetar odnio krov s Gradske vijećnice u N. Marofu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije