Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva nova studija

Svakom četvrtom studentu Bernaysa posao u tvrtki u kojoj je obavljao praksu

Zagreb: Damir Jugo, dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment
Zarko Basic/PIXSELL
26.07.2023.
u 08:33

S ovom akademskom godinom studentima su na raspolaganju novi prijediplomski studij poslovno upravljanje, kao i diplomski studij vodstvo i menadžment – sve novi studiji pokrenuti na Veleučilištu Edward Bernays.

Pokretanje novih studija zapravo je odgovor na potrebe tržišta rada. Naime, prema istraživanju koje je Bernays proveo među poslodavcima, visoko mjesto na listi najtraženijih kompetencija koje poslodavci traže od studenata zauzele su organizacijske i upravljačke vještine te znanja iz područja ekonomije, poznavanje poslovne matematike i financijske pismenosti. Uostalom, prema provedenom istraživanju poslodavci ističu da je studentima potrebna sposobnost timskog rada, sposobnost podjele poslova i strateško razmišljanje pa su s Bernaysa sve to uzeli kao dobar motiv da studentima ponude ono što i sami poslodavci od njih očekuju kada iz visokoobrazovne institucije izađu na tržište rada.

Četiri smjera

– Upravo su vještine strateškog razmišljanja i komunikacijske vještine Bernaysovi alumniji u nedavnoj anketi istaknuli kao najveće vrijednosti koje su u svoje karijere i život ponijeli sa studija – njih čak 75 posto stavilo ih je na prvo mjesto. Istovremeno, poslodavci ističu kako će u njihovim industrijama najvažnija biti znanja o poslovanju i planiranju poslovanja, agilnost, interdisciplinarnost, interpretacija podataka te digitalna pismenost – poručuju s Veleučilišta Bernays, koje je nakon deset godina uspješnog rada te tisuću studenata na studijima iz područja komunikacijskog menadžmenta i turizma napravilo iskorak s novim studijskim programima – ovaj put iz područja poslovne ekonomije. Tako prijediplomski studij poslovno upravljanje daje temelj za razumijevanje organizacijskog djelovanja. Studenti mogu birati između jednog od četiri smjera primjene: međunarodni menadžment, menadžment održivog razvoja, menadžment u sportu te menadžment u turizmu.

– Studij nudi širok spektar znanja iz poslovne ekonomije, poduzetništva i menadžmenta, strateškog i operativnog odlučivanja, kritičkog i kreativnog razmišljanja, ali i iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti, sociologije i psihologije. Uz stručne kompetencije kao što su razumijevanje principa, teorije i prakse kojima se upravlja organizacijama i njihovim poslovnim operacijama, studenti će također razvijati i praktične kompetencije iz područja efektivnog odlučivanja, suverenog vladanja poslovnim pojmovima na stranim jezicima i poslovnog pregovaranja – poručuju s Veleučilišta Edward Bernays. Diplomski studij Vodstvo i menadžment pak orijentiran je na znatnu satnicu izvođenja obvezne, izborne i praktične nastave na engleskom jeziku te brojne opcije za mobilnost studenata tijekom studiranja.

Nastava na engleskom

– Vodstvo i menadžment po profilu i sadržaju jedinstven je studij u Hrvatskoj te odgovara stvarnim potrebama tržišta za stručnjacima vodstva u poslovanju, koji trebaju vještine organizacije i vođenja poslova u širokom spektru poslovnih i poduzetničkih aktivnosti. U skladu s povećanom potrebom za održivošću i konkurentnošću organizacija te rastućom potrebom za podrškom operativnom i srednjem menadžmentu, raste i potražnja za angažmanom stručnjaka. Upravo takav profil bit će budući magistri poslovnog upravljanja u području vodstva i menadžmenta, a znatan dio nastave odvijat će se na engleskom jeziku – opisuju diplomski studij s Veleučilišta. Pri uvođenjima novih studija, ali i postojećih, neprestano se, kažu, vodi računa da se studentima omogući teorijsko, ali i praktično iskustvo, pa je i terenska nastava zastupljena u velikoj mjeri.

– Izgradnja zdravih odnosa i podrške studentima kroz individualni pristup visoki su prioritet Veleučilišta, a o tome što je samim studentima važno najbolje govore redovne ankete o zadovoljstvu. Najvažniji su im pristupačnost, stručnost te podrška profesora i djelatnika, u čemu Bernaysu daju najviše ocjene, baš kao i prilikama za stručnu praksu i zaposlenje tijekom studija – svaki četvrti student Bernaysa dobije posao u tvrtki u kojoj je pohađao praksu. Važna im je i mreža profesionalnih i prijateljskih odnosa koje stvaraju sudjelovanjem u specijalnim projektima, događajima, volonterskim akcijama i sportskim timovima Veleučilišta te nastavak podrške i suradnje s kolegama kroz alumni klub – zaključuju s Bernaysa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije