Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Svaki treći ugostitelj, agencija, marina... ljetos u prekršaju

14.01.2014. Varazdinske Toplice -  Ministar turizma Darko Lorencin u radnom je posjetu Varazdinskim Toplicama. Nakon sastanka s gradonacelnicom Gorankom Stefanic posjetili su muzej i popili casicu toplicke vode
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
29.10.2014.
u 06:45

Ministar Lorencin poziva sve u turizmu da zbog imidža poštuju propise

Turistički su inspektori kod svakog trećeg ugostitelja, agencije, vodiča, domaćina u marini... našli neki propust. Najčešće nisu bile istaknute cijena ili obavijest o podnošenju prigovora gosta, nisu izdavani računi, sanitarne prostorije nisu bile opremljene po propisu, bespravno se kampiralo, a domaćini često, među ostalim, nisu poštovali ni propisano radno vrijeme. Inspektori su od početka godine do kraja rujna bili u 8.041 nadzoru, od čega se u 7.254 slučaja radilo o ugostiteljskim objektima.

U nešto više od 5.000 kontrola (66%) nije bilo kršenja propisa, a kod ostalih su turistički inspektori od prekršitelja, neposredno od naplaćenih kazni, u proračun uplatili 4,86 milijuna kuna.

– Veseli što je gotovo 70 posto subjekata ove godine poslovalo prema propisima. Pozivam sve u turizmu da poštuju propise koji su usmjereni na zaštitu gostiju, jer će na taj način pridonijeti pozitivnom imidžu zemlje – komentar je ministra Darka Lorencina.

>> Lorencin u Biogradu: Nautika je najljepši dio turizma

Komentara 5

TT
tata.tomy
07:01 29.10.2014.

Opet zabijate glavu u pijesak... u toj hrpi neprovedivih propisa - kojih su i sami inspektori svjesni - izricane su minimalne kazne tipa "samo-me-ostavi-na-miru"... smanjite propise i administriranje - pustite poduzetnike da se bave svojim poslom...

DO
doktorica
07:56 29.10.2014.

a šta je sa dvostrukim oporezivanjem iznajmljivača,koji sada plaćaju 3 poreza(porez na najam,turističkoj zajednici,porez na vikendicu)-je li to stimulacija da se kuće stave u funkciju?!

MA
majusko
08:32 29.10.2014.

pa kad ti dode krkan i kaze "ja ti moram nesto naci"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije