Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARLAMENTARNA VEĆINA
Povratak na članak

Bandić i Čačić zaratili oko udžbenika, HNS zakon o udomiteljstvu šalje na Ustavni sud

Sve to radi zbog Školske knjige, tvrdi Čačić

Komentari 37

PR
prajdali100
18:35 28.11.2018.

Udario " junak na junaka". Pljuc.

VL
DU
Deleted user
17:45 28.11.2018.

Nista nije besplatno pa tako ni udzbenici. Platit ce ih ili roditelji ucenika ili svi porezni obveznici skupa. Najpravednije bi bilo da roditelji sami plate za udzbenike ali da onda dobiju poreznu olaksicu za ukupni iznos placenih udzbenika

VL
CH
che99
17:41 28.11.2018.

ta ideja o besplatnim udžbenicima je dobra i nije nova, pogotovo ne za CKSKH potrčka Bandića, poznata je iz bivšeg sistema ali treba obavezati učenike, roditelje da knjige čuvaju i vrate u korektnom stanju da bi se mogle koristiti 3-4 god a ne kao što je glavati populista jednom savjetovao djeci da bacaju knjige i da če dobiti nove... zna se zašto on to radi i koji su tu dilovi

VL
ST
stefj
17:31 28.11.2018.

Eto, niti 141 milijarda Kn nije dovoljna, treba još... I dok mogu podržati kupovinu udžbenika svima, nikako nije dobro toliko povećanje proračuna, puno veće od gospodarskog rasta. S takvom politikom nikada na zelenu granu... A od reformi niti R. Niti je započeta reforma mirovinskog, niti zdravstva, niti školstva, niti znanosti, ništa, nigdje. Samo se pretače iz šupljeg u prazno i samo se gleda kako, kome i koliko novca uzeti... Umjesto da se prepiru za knjige, neka izjednače privatne i javne škole te uvedu vaučerizaciju. Da vidite kako će porasti kvaliteta škola i odnos prema učenicima. Isto za zdravstvo, neka stave HZZO na tržište s drugim osiguranjima, da vidite kako bi se na brzinu smanjile liste čekanja. Početak mirovinske reforme obavezno mora biti odvajanje mirovina od raznih naknada stečenih pravom, socijalnim statusom ili nečim sličnim... Ništa od toga nema niti u najavi. Umjesto toga slušamo kako privatni sektor ne zna i kako su poduzetnici nesposobni, a zakonom se propisuju još veće kazne i daju se inspektorima veće ovlasti. I onda se netko čudi što smo zadnji u EU, a administracija nam je među zadnjima na svijetu? Ili se netko čudi što mladi, stručni i sposobni odlaze?... Svaka vlada odgađa reforme, odustaje od njih i manipulira biračkim tijelom kupujući ih proračunskim novcem. A sve manje je onih koji taj proračun pune, koji stvaraju novu vrijednost. Da nema turizma, već bi davno bili i ispod Afrike s kojom nas Plenković uspoređuje...

VL
DR
Drmiha
18:02 28.11.2018.

Bilo bi stvarno lijepo da sva djeca dobiju besplatno udzbenike ali ja mislim da bi se to trebale financirati opcine ,mozda uz pomoc zupanija u slucaju ako je neka opcina jako siromasna. Zar nije vec jednom vrijeme da i lokalni serifi imaju obavezu sto moraju uraditi a ne da trose opcinske novce onak kako kome padne na pamet po opcinskim festama.

VL
DU
Deleted user
17:33 28.11.2018.

Ovog puta dajem za pravo bandiću . Mene je školovala Juga i imal sam knjige od prvog razreda do završetka zanata sve besplatno , knjige , vlak ( voz ) tramvaj i tak ….

VL
ZG
zgenije
19:24 28.11.2018.

Da sam poglavica: 1. Sva djeca dobila bi besplatne udžbenike, 2. Udžbenike bih nabavio barem tri puta jeftinije 3. Radne bilježnice i sl. bile bi na Webu pa neka skida tko hoće i printa za siću. p.s. Nema besplatnog ručkaka niti udžbenika. Uvijek netko plati samo je pitanje koliko.

VL
DH
dalibor.hren
18:41 28.11.2018.

Izdavači su lukavi: Udžbenici su uglavnom radni, teko da se ne nasljeđuju, već se svake godine moraju kupovati novi... Najbolje bi bilo da svaki grad, općina, županija osigura svima širokopojasni bežični, besplatni internet i svakom učeniku kupi tablet. Tako bi se prešlo na e-udžbenike, a papirnata izdanja Školske knjige, Profila, Alfe...odlaze u povijest!

VL
RI
rimac444
21:41 28.11.2018.

Od dvojice bitangi čačć je svakako gore zlo, tom kriminalcu je mjesto u zatvoru.

VL
DU
Deleted user
23:51 28.11.2018.

''ne kani u tome popustiti partnerima narodnjacima''Koji to narod predstavljaju ti tzv.''narodnjaci''???? sramota za državu koja dopušta takve nazive takvim osobama .

VL
DR
Drmiha
17:48 28.11.2018.

pope, mene juga nije skolala ali sam skolu zavrsio isto u vrijeme kako ti kazes juge. Samo moj je slucaj malo drugaciji. Ja nisam imao nista besplotno , sve su roditelji morali platati bez ikakvog popusta. Neznam zasto je to bilo tak ali ja mislim sto moji roditelji nisu bili komunisti i vjerujem da je ovakvi kao ja jako puno.

VL
VO
vorda400
22:19 28.11.2018.

Besplatni udžbenici??? kaj je danas besplatno? bandić daje udžbenike i onda samo osvane na uplatnici komunalnog ili vode koja kuna više za platiti puta 300000 kućnih brojeva i udžbenici plaćeni

VL
AN
AnteKino
17:31 28.11.2018.

To Bandiću nedaj se omest , rasteretit malo hrvatsku , za kaj ne ....

VL
KA
kažemja
20:17 28.11.2018.

Ma kakve besplatne knjige? Nema ništa besplatno .Država nema svoj novac , to je sve lova od poreza i prireza i svih mogućih nameta koju onda političari troše kako njima paše.To je jedna stvar a druga mislim da nije pravedno da djeca bogatih roditelja koji imaju plaće po 15 ili 20 tisuća kuna dobiju besplatne knjige isto kao i oni čiji roditelji rade za 3000 kuna. Po toj logici onda bi trebala sva djeca dobiti i dječji doplatak.

VL
GR
grebza
21:55 28.11.2018.

Ne zna se tko je veći i beskorisniji uhljeb. Ipak, zagrebački sultan vodi.

VL
Avatar liquidsky
liquidsky
18:44 28.11.2018.

Sada je i Čačić počeo razotkrivati Bandićev populizam i klijentelizam. Bandić se s tuđim novcem uvijek ponašao kao pijani rasipnik. Taj nikada nije imao mjere, samo da bi se održao na vlasti. Očito postoje i drugi, manje skupi načini da djeca besplatno dobiju udžbenike ali tada se ne može pogodovati jednom nakladniku kao Bandić Žužulu. Čačić je rekao sve.

VL
DI
Direkt
17:42 28.11.2018.

Za koga udžbenici? To i tako plaćaju stranci. Imamo mi naše uhljebe, SUBNOR 91-95, razne domoje.e!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.