Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Suzbijali diskriminaciju, pa diskriminatorski navalili na vjeronauk

Prokušanom metodom na internetske je portale i društvene mreže histerično lansirana vijest o radnom listiću s vjeronaučnog sata u Kastvu, koji je imao za cilj testirati stereotipe

Komentari 12

SL
slavenZadravec
18:11 11.03.2021.

Malo nategnuta teza kako se od strane crkve pokušava suzbijati diskriminacija. Naime, Katolička crkva je valjda jedina institucija u zapadnom svijetu koja otvoreno i službeno diskriminira najmanje polovicu stanovništva.

VL
RZ
Rocky.Zg
10:49 12.03.2021.

Ja sam svoju djecu ispisao sa vjeronauka. Moji poznanici koji su se zadnjih godina više posvetili vjeri i crkvi imaju takve promjene kakve ja ne želim svojoj djeci. Upotrebljavaju izraze npr jugoslavenština, jugokomunisti, neće glasati za nekoga tko je ateist, na ljude drugih vjera gledaju negativno itd. Djeca su mi rekla da su se neki klinci u školi svađali sa prof biologije , jer da teorija evolucije nije točna jer je Bog stvorio čovjeka. Ja se mičem od takvih ljudi, a ne želim ih niti u blizini moje djece.

VL
UR
urban7475
08:57 12.03.2021.

Treba dati priznanje vjeroučiteljici za promicanje tolerancije prema homoseksualcima i stručnjacima za abortus. Na ovim primjerima je vjeroučiteljica učila djecu da je u redu biti gay i da je sloboda izbora vrijednost. Je li to bio ishod ove lekcije vjeronauka? Od kada su sloboda izbora, pravo na samoodređenje na vjeronauku temeljne vrijednosti....

VL
RO
romobil
07:56 12.03.2021.

Kako se ne nasmijati kultu zombija koji hoda po vodi ili zmiji što govori, no problem je kad on postane dio doktrine pranja mozga najmlađih iza koje stoji država koja je navodno laička!?

VL
NE
nemanatrag
11:29 12.03.2021.

Umjesto promoviranja nauke i kritičkog mišljenja promovira se zatucanost i glupost.

VL
SM
smrco1407
17:53 11.03.2021.

Koji si ti debil, autore teksta. Stvarno ništa ne razumiješ ili su ti platili za tekst? Sram te može biti, glupsone. I ti si neki novinar.

VL
AE
a e
14:01 11.03.2021.

Vjeronauk vanka iz škola,,,,,katotalibani.....

VL
PO
Poduzetnik
13:18 11.03.2021.

Vjeronauk nazad u crkve, u školama nije ni u Iranu.....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.