Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suveniri

Suveniri s Titovim likom na čakovečkom sajmu

'zag kumrovec-130903-likovna radionica u starom selu snimio:mirko matica'
'matica mirko'
13.08.2011.
u 14:48

- Gledaju ljudi, smiju se i govore da je napis na mjestu. Kupili bi, ali malo im je cijena prevelika. Koliko košta? Pa, 330 kuna - kaže prodavač

ČAKOVEC - Josip Broz Tito na čakovečkom sajmištu ima sve istaknutije mjesto! Na nekoliko štandova mogu se kupiti slike s njegovim likom, prodaju se i knjige o njegovu liku i djelu, a trgovci su, uvidjevši povećanu potražnju, počeli čak i izrađivati suvenire s nostalgičnim napisima o boljim vremenima. Na komadu drveta, uz Titov portret, ugravirana je i rečenica "Da ste me poslušali, bilo bi vam bolje!"

- Gledaju ljudi, smiju se i govore da je napis na mjestu. Kupili bi, ali malo im je cijena prevelika. Koliko košta? Pa, 330 kuna - kaže prodavač koji je na svom dijelu sajmišta postavio svojevrsnu umjetničku instalaciju. U košaru je s lijeve strane stavio drvorez s likom J.B. Tita, a s desne generala Ante Gotovine. Na sredinu je stavio kipić seljaka, kao jezičac na vagi. - Svatko si nek' protumači što to znači - zagonetno kaže. Dvadesetak metara dalje, na automobilskoj prikolici vijori se platno s likom maršala. Ne možete proći, a da vam ne upadne u oči. Pokraj prikolice 80-godišnjak. - Prodajem staru kramu. Na prodaju je sve, samo Tito ne! - i on je pjesnički raspoložen. Platno je, veli, postavio kako bi poručio da se nekad bolje živjelo.

- Imao je on, a imali smo i mi. A danas? - ljuti se. Prodaja slabo ide. Rabljeni alat kao da nikome ne treba. Knjige o Titu prodaju se na "književnom odjelu" sajmišta. Na plahti pokraj bijelog golfa prodavač je izložio požutjele stripove i knjige. Skoro sve po 10 kuna. Na plahti je i grafika s likom Ante Pavelića. Prodavač nije baš pričljiv. - Ukusi su različiti. Imam i novčanice iz razdoblja NDH-a - kaže.

Ključne riječi

Komentara 24

VE
velikazmija
16:13 13.08.2011.

ne briši me zaboli me za ovoga -- ali logika govori da je on ipak u svom karju bio nježniji prema žrtvama -- koliko je taj -- njegovi podčinjeni i on pobili i ovi još misle da je on pravii vođa -- ja im ga poklonim da ga nikad ne vidim -- toliko --

KU
kumpare
18:50 13.08.2011.

Dok je bilo Tita mogla nam je i Kita.... a sad je kita viseća totalna nesreća....

DU
Deleted user
07:40 15.08.2011.

14.08.2011. u 11:51h MINERVA je napisao/la: Bilo je lijepo živjeti u Titovo vrijeme. Ti si sretnica kojoj on nije likvidirao ni oca ni brata, možda ti nije ni pokrao vrijednosti iz kuće i blago oko kuće. Moji su bili krivivi jer su znali čitati i pisati i ljubili su Hrvatsku i Boga. Za mene on je najobičniji ŠUMSKI RAZBOJNIK!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije