Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proljetno vrijeme

Sutra iznadprosječno toplo, temperature će se penjati i do 19 stupnjeva, meteoropati oprez!

sunčano vrijeme
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
27.02.2017.
u 09:54

Danas nas očekuju temperature od 11 do 16 stupnjeva Celzijevih, a pravo proljetno vrijeme dolazi sutra

Iako proljeće počinje tek za nešto manje od mjesec dana, temperature koje nas očekuju i više su nego proljetne. Sutra će se Hrvatska, naime, u pojedinim krajevima grijati na čak 19 Celzijevih stupnjeva.

Danas će pak biti promjenljivo vrijeme sa sunčanim razdobljima. Oblačnije će biti ujutro i prijepodne, osobito na Jadranu, gdje se mjestimice očekuje kiša, najviše u Dalmaciji. Najviša dnevna temperatura danas će biti od 11 do 16 stupnjeva Celzijevih, no u gorju će ipak biti nešto niža, izvijestio je DHMZ.

Sutra će pak biti sunčano vrijeme, razmjerno vjetrovito i iznadprosječno toplo. Na Jadranu i u predjelima uz njega mjestimice će biti malo kiše, a više kiše očekuje se krajem dana na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru. U Slavoniji će prevladavati sunčano. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u gorju i na sjeverozapadu ponegdje s olujnim udarima, a na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu od 8 do 13, a najviša dnevna od 14 do 19 °C, na sjevernom Jadranu i pogotovo u gorju ponegdje niža.

Biometeorološka prognoza danas neće ići na ruku meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Kod meteoropata je moguća glavobolja, razdražljivost i manjak koncentracije te bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane bolove mogu osjećati i reumatičari, a kod bolesnika s krvožilnim bolestima mogu se pojačati tegobe. 

Ostatak tjedna bit će uglavnom toplo i sunčano vrijeme, no moguća je mjestimice kiša. Jutarnje temperature u većini zemlje ne bi se trebale spuštati ispod ništice, a dnevne će biti između 10 i 17 stupnjeva Celzijevih. 

>> Napokon smo dočekali: Evo kakvo proljeće nam stiže

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije