Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepopravljiv

Sutkinja zbog divljanja izbacila Mamića iz sudnice na cestu

zdravko mamic
Sanjin Strukić/Pixsell
13.04.2011.
u 16:43

Mamić je iznenađujue odustao od tužbe protiv novinara Nacionala Berislava Jelinića.

Dan nakon što je postao izvršni predsjednik Dinama, Zdravko Mamić, uvijek spreman na iznenađenja, u sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu toliko je “puknuo na živce” da ga je sutkinja Renata Pražetina Kaleb izbacila iz sudnice.

Nije impresionirana
Prije nego što ga je ujutro osiguranje ispratilo na cestu, Mamić je povukao tužbu za klevetu protiv Berislava Jelinića, novinara tjednika Nacional.

Jelinića je, naime, tužio zbog teksta objavljenog lani u siječnju koji je završio na naslovnici tjednika, a u kojem stoji da “Uefa sumnja da su on i Miroslav Blažević sudjelovali u namještanju rezultata u nekim nogometnim utakmicama”.

Nakon što mirenje na jučerašnjem ročištu nije uspjelo, piše Nacional, Jelinić, koji se pojavio bez odvjetnika, odmah je pristao iznijeti svoju obranu. Izlagao ju je gotovo sat vremena, odnosno sve dok nezadovoljni Mamić od sutkinje Pražetine Kaleb nije zatražio da izmijeni sadržaj zapisnika.

Budući da nije pristala na predložene izmjene, prvi čovjek Dinama počeo se, piše Nacional, na nju derati, na što mu je ona izrekla prvu opomenu.

Zdravko Mamić tu se nije zaustavio nego je nastavio ludovati govoreći da ga nitko, pa ni sutkinja neće zlostavljati, a uz to je najavio žalbu zbog njezina postupanja.

Renatu Pražetinu Kaleb njegov ispad nije previše impresionirao. Nakon njegove predstave, hladno mu je kazala da na to ima pravo te da svoje žalbe na njezino vođenje ročišta i na nju osobno slobodno može uputiti predsjedniku kaznenog suda, Vrhovnom sudu, ali i ministru pravosuđa. Uslijedilo je kratko zatišje.

Treću i zadnju opomenu, nakon koje je izbačen, Mamić je zaradio kad je njegova odvjetnica Jadranka Sloković počela ispitivati Jelinića, odnosno nakon što je novinar dopunio odgovor na njezino pitanje.

U jednom trenutku, ničim izazvan, piše Nacional, Mamić se digao sa stolca pa se zaderao da povlači tužbu, nakon čega je svojoj odvjetnici Sloković poručio da slobodno iziđe iz sudnice.

Prijetio mu i vrijeđao ga

Zatim je nastavio urlati u sudnici. Zapisničarka je, piše Nacional, aktivirala tihi alarm, a sutkinja pozvala osiguranje da osigura red u sudnici i Mamića isprati van. Novinar Nacionala Berislav Jelinić nije želio komentirati razloge Mamićeva odustajanja od tužbe.

– Ne bih htio o tome nagađati, mogu samo reći da nas je sve u sudnici, uključujući i njegovu odvjetnicu, strašno iznenadila njegova reakcija i činjenica da je u sekundi odustao od tužbe – kazao je Jelinić, koji je i sam tužio Mamića jer ga je, nakon objave spornog članka, u HTV-ovoj emisiji “Otvoreno” izvrijeđao, odnosno poslije emisije mu, kaže, prijetio.

Komentara 52

DU
Deleted user
17:56 13.04.2011.

Da pa u Amrici bi Mamića dobio zatvorsku kaznu samo tako, a i novčanu kaznu bi mu odvalili da bi ga glava boljela.

SA
santos008
17:19 13.04.2011.

Na kraju se ispostavilo da je Mamic bio u pravu a da je Jelinic iznio lazi za koje bi ga glavni i odgovorni urednik Nacionala mora suspendovati,ali tako je kad u jednoj redakciji ne egzistira samo jedno djubre.

Avatar sardi
sardi
20:34 13.04.2011.

psihopat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije