Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama na sudu

Sutkinja tužiteljici: Vi se sa mnom borite kao s vjetrenjačama!

sudnica
Arhivska fotografija
12.04.2011.
u 15:45

Pravnica je ravnatelja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo tužila za klevetu, a na sudu je dokazivala nezakonitost u radu

Iako je danas na ročištu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u tijeku bilo suđenje za navodnu klevetu Željka Topića, ravnatelja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, u sudnici se odvijala prava drama u kojoj se raspravljalo o svemu osim o kleveti. Sutkinja je privatnu tužiteljicu, pravnicu Vesnu Stilin, bivšu pomoćnicu u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, tijekom rasprave nebrojeno puta upozoravala da njezina uporna pitanja mr. Romani Matanovac i mr. Ljiljani Kuterovac, dvjema pomoćnicama napredovalim do mjesta zamjenice ravnatelja na jučerašnjem ročištu nisu primjerena suđenju.

Pitanjima je Stilin pokušavala dokazati nezakonitosti u poslovanju Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo,  Inače, svjedokinje su bile pozvane kako bi pojasnile je li tvrdnja Željka Topića da je ponašanje Vesne Stilin uzrok narušenih ljudskih odnosa, kako je naveo, kleveta ili ne. Stilin je tvrdila i da je zato ostala bez posla.

– Silno želite dokazati kako se nezakonito poslovalo u Zavodu za intelektualno vlasništvo, ali ovo je parnica za klevetu! Ne mogu ja rješavati probleme rada Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo! To nije moj posao!,  objašnjavala je sutkinja. U jednom trenutku joj je čak i rekla. "Vi se sa mnom borite kao s vjetrenjačama!"

Kad je, između ostalog, Stilin upitala svjedokinju Matanovac kako je moguće da je istodobno bila i zamjenica ravnatelja te asistentica na Pravnom fakultetu u Zagrebu, sutkinja joj je napomenula: “Ako ste smatrali da je to nezakonito, trebali te odmah reagirati.” Bolje ikad nego nikad, odgovorila joj je Stilin.

– Sve je bilo po zakonu i kada sam bila razriješena dužnosti u Zavodu, vratila sam se na Pravni fakultet - pojasnila je Matanovac.

Stilin se nije dala smesti, nego je i dalje “rešetala” pitanjima.

– Razumijem da Vam je ovaj posao, za koji vidim da ste kvalificirani, prirastao srcu, ali više ne znam na kojem jeziku da vam kažem da prestanete postavljati pitanja koja nemaju veze s ovom parnicom!- sutkinja je bila na rubu strpljenja.

–Vi meni ne dozvoljavate da išta kažem!- odgovarala joj je cijelo vrijeme Stilin.

Sutkinju je također zanimalo zašto Stilin nije reagirala kada je smatrala da je sadašnja pomoćnica ravnatelja Kuterovac nije kompetentna kada je imenovana u Vijeće stručnjaka.

– Ako vam je to smetalo, zašto se njima niste obratili, nego ste prigovorili samo ravnatelju, koji je samo dao preporuku? Pa nije on odlučio o imenovanju, nego Vlada? - na to pitanje sutkinja nije dobila odgovor. Nije dobila ni odgovor na pitanje koji je ishod postupka na Upravnom sudu u vezi otkaza, odnosno razrješenja s dužnosti Stilin u Zavodu. Pred tužbom je za Strasbourg, Stilin joj je ipak odgovorila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije