Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
”Sveobuhvatna strateška suradnja”
Povratak na članak

Susret u dvorani gdje su carevi slavili ratne pobjede: Xi i Putin kuju novi svjetski poredak

Kina pruža diplomatsko pokriće Rusiji da nastavi činiti zločine u Ukrajini, komentirali su susret Xija i Putina u Bijeloj kući

Komentari 30

SE
sedmica
21:04 21.03.2023.

Mislim da je kraj kineske igre skrivača.. Dilema Xi-a je bila što ću izabrati? Veliko, bogato (relativno) EU tržište, ili još veće, ali siromašno i jeftino tržište i ruska nafta. Imajući u vidu Tajvan, očito je izabrao RF i Putina. Je li to mudra odluka, vrijeme će pokazati, ali ne mogu se oteti utisku da Xi čini veliku grešku. Uostalom, gubitak ne samo tržišta EU, nego i svih logističkih prednosti u EU je tezak udarac za kinesko gospodarstvo. Bez kupovnog tržišta za proizvode, proizvodnja je besmislena; nastaje domino efekt, jedna tvrtka/tvornica za drugom propada i ekonomija implodira.

VL
NE
neutrin0
21:09 21.03.2023.

Ti sudovi tipa Haški sud, ICC vrijede samo za države tipa Hrvatske, da isporučuju svoju vojsku zbog obrane države

VL
DU
Deleted user
23:26 21.03.2023.

vidite koje je ovo bogatstvo na slici, palača, zlato, ameri mogu samo sanjati da se dočepaju..

VL
Avatar Nesalomljivi_3
Nesalomljivi_3
22:57 21.03.2023.

Pravi rezimski clanak. Ni trunke objektivnosti, ovakvog novinarstva se ne bi postidjeli ni u bivsem SSSR-u...

VL
GA
galico
22:25 21.03.2023.

U Rusii etnički Rusi čine 72% stanovništva, raznorazne manjine čine 16% ( svi su vrlo rascjepkani i malobrojni, u biti nema velike jedinstvene manjine na nekom kontinuiranom teritoriju ) a ostatak od kojih 12% nije uopće se izjasnio o nacii..Istoo tako imaš puno Rusa van Rusije..U Ukrajini ih je bilo skoro 8 miliona, u Kazahstanu cca 4 miliona, u Bjelorusiji skoro 1 milion itd... Rusi su u Ukrajini mogli mirno živjetu dugo vremena Možda ne mogu iz sličnih razloga kao i što ne mogu Albanci na Kosovu...Ostaviti ću tebi da misliš što hoćeš ali ću ti ključno navesti a to je da je nebitno što ja i ti mislimo..Oni se s nama ne raspravljaju više..Prošlo je vrijeme rasprava...Pored svega što sam ti nabrojao rekao bih ti još da ovo između Kine i Rusije nije izazvano ovim ratom...Rat je bio katalizator i ubrzao događaje koji su davno planirani i iznuđeni zbog Američkog stava o obuzdavanju Kine..Sve to postoji duže vremena u američkim strateškim dokumentima a i vidi se iz prakse. I tebi savjetujem da pogledaš dokumentarac na Youtube-u "Age of easy money" pa ćeš malo vidjeti stanje u USA...Njih je korporativna pohlepa uništila zadnjih desetljeća...80% ih nije sposobno za vojsku

VL
AS
astrazeneca
21:42 21.03.2023.

bogu hvala amerika i od nje sponzorirana ukrajinska vlada se iskazale poštovanjem povelje un a.....godinu dana prije nego je rusija krenula ukrajina je pod američkim pritiskom opozvala sirijskog veleposlanika jer amerika smatra asada nelegitimnim šefom države.. e de mi molim te reci romac u čemu je razlika između onoga što radi rusija u donbasu i onoga što radi amerika u siriji....iako tu ima i nekih izuzetaka,asad ne drži vojnu upravu i od početka sirijske krize pristaje na izbore dok je ukrajina 2020 odbila njemački prijedlog da se pod nadzorom osce a održe izbori u donbasu i ukine vojna uprava.....drugo romac što povelja un a govori o ubojstvima proruskih političara u ukrajini od 2014 godine..i gradonačelnik kharkova je dobio metak...kako povelja un a regulira proglašavanje nezavisnosti zapadnih regija 2014 godine pola godine prije donjecka i luganska...po kom to pravu lavov ima pravo proglasit nezavisnost od ukrajine a lugansk nema....da je janukovič napravio 1 % ovoga što je napravila ,,demokratska,, ukrajinska vlada ti bi piso da je on krvolok,satrap..to je postao kad je na ove huligane i desničare kreno kerovima,pendrecima i vodenim topovima...... a kad je porošenko topovima,jurišnim helikopterima i avionima kreno na proruske skupine,isključio struju i vodu tim regijama i poslo agente tajnih službi da vrše atentate on je bio demokrat..europske unije a koliko u vrijeme demokrata porošenka i zelenskog ruskih....

VL
Avatar Mlečanka
Mlečanka
21:11 21.03.2023.

jeli su sibirski bijeli losos 😋...a kavijar?

VL
HO
homofobic
10:46 22.03.2023.

Vozdovi dviju "naprednih" supersila a putuju u Boeing avionima! Kada bih ja tvrdio da sam ljudina onda bih radije isao pjeske nego se pokraj vlastite avionske industrije koristio avionom "neprijatelja"! Bjeda!

VL
DR
DrJok
21:21 21.03.2023.

nek im je sa srecom. da se konacno zavrsi vladavina lihvara sa zapada.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
23:43 21.03.2023.

Kini su zanimljiva "Sjeverna područja". Tamo ima dovoljno vode, nafte i plina. A i blizu je Kine. Već su izgrađeni cjevovodi za vodu iz bogatih sibirskih rijeka, ali nedovoljnih kapaciteta, jer Kina ima ogromne potrebe a svoje vode su zagadili. Kineske dvije najveće rijeke su poput kanalizacije, voda nije niti blizu za piće. Kina je u dobroj poziciji da Rusija postane ovisna o Kini. A tada će najmanje tražiti koncesije u Sibiru za pitku vodu prvo, a zatim za sve ostalo. To su pristojno i napisali Rusima da su jako zainteresirani da rat prestane.

VL
HR
hrt66
21:33 21.03.2023.

Znaći Kina Indija Južna Amerika Afrika pa da nema Putin nigde da putuje samo 85 posto planete

VL
ŠI
Šipipipi
21:31 21.03.2023.

Svejedno je tko će dokusuriti Ameriku i EU. Pa bili to Kina i Rusija.

VL
Avatar Bridge4
Bridge4
21:00 21.03.2023.

I Mujo kuje konja po mjesecu 😂 Oni kuju, a zec u šumi....

VL
MA
master58
21:33 21.03.2023.

Ta medjunarodni sud je napravila Amerika dabi sudila malima i dijelila pravdu po svojoj volji pa stog to je nevazeca organizacija koja se treba ukinuti .Ako ova dvojica uspiju sje..ti dollar onda ce svijet biti pravedniji jer ce se osloboditii hegemonije Amerike i terora NATO.Onda ce male zemlje moci slobodnije da disu i da rade sto je najbolje z njih i skim hoce.

VL
Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
22:01 21.03.2023.

Xi i Putin kuju novi svjetski poredak kao svoji na svome i novom svome i nedaju ni milimetra jer imaju nuklearni arzenal.

VL
GA
galico
21:43 21.03.2023.

O čemu ti pričaš..Nema tu moje istine,,Ako hoćeš da se situacija smiri morati ćeš uvažiti tuđe stavove, a i druga strana bi mogla napraviti neki kompromis Ti si sve krivo razumio..NIkakvo ja njima pravo ne dajem ali ti oni neće odustati a imaju dovoljno snage da se odupru Jedan od razloga što neče odustati je što imaju i dosta argumenata u svojoj glavi...A mnogi od tih argumenata su utemeljeni u činjenicama. NJihova propaganda to uobličije ali im prolazi priča jer kao što sam naveo Ja sam ti naveo neke primjere . Ovo oko Taiwana je neporecivo što sam naveo.. Možemo i još neke navesti...Budi siguran da nitko van zapada ( a bogami ima ih na zapadu ) ne gleda blagonaklono na američku izuzetnosti i da ti tzv sudovi ne pozivaju njihove političare i vojne dužnosnike na odgovornost...Ima puno tih primjera. Eto Ameri su pržili civile napalmom i još su filmove o tome snimili, u svojim arhivima su praktični priznali hrpetinu svinjarija koje su napravili i to kronološki puno prije. To onda bude zicer za propagadnu u Rusiji jer nije teško na tim nepobitnim činjenicama graditi priču. Ima toga još jako puno... Oni tamo se ne raspravljaju s nama..i nikakva patetika neće pomoći. A recentni događaji ti pokahuju koliko su zapadne ekonomije virtualne i nemaju podlogu u proizvodnji..Em su to sve mjehuri em ne mogu parirati jednoj Rusiji u proizvdnji granata...Pa ti vid..I još se Ameri bahate te se već prije prz ili šest godina prijete Kini da će im ograničiti gospodarski rast..

VL
GA
galico
21:07 21.03.2023.

Ma da...a da se pita USA onda kada im paše može ići separatizam... Na primjeru Taiwana koji je nedvojbeno povijesno kineski, a i sama Amerika ga ne priznaje službeno kao državu..No daju si za pravo podržavati separatizam na Taiwanu (( a isto su Rusima zamjerili u slučaju Donbassa) A ove ruske regije u Ukrajini nisu imale niti pravo na autonomiju unutar Ukrajine iako su to originalno bili povijesno ruski teritoriji... Ovo što piše nema veze sa mnom već sa hladnim činjenicama Ono što novinar ne razumije kada krene patetično je da njega nitko u Rusiji ne sluša.. Oni imaju svoje istine i imaju i argumenata Nije im problem naći dokaze o dvostrukim standardima..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.