Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NITKO JE NE MOŽE ZAUSTAVITI

Susjeda iz pakla godinama maltretira sustanare: S prozora baca staklene boce, mokraću po liftu...

Zgrada
Slavko Midzor/PIXSELL
14.10.2022.
u 07:50

Sve je počelo 2017. godine kada se susjeda žalila da joj smeta šuškanje po stanu i da osjeti elektromagnetsko zračenje

Jedna Hrvatica godinama već maltretira susjede jedne stambene zgrade. Baca mokraću po liftu, maže izmetom automobile, reže optičke kablove, uništava imovinu, šalje im bizarne poruke i nitko joj ništa ne može... 

Provjereno je razgovaralo sa stanarima koji trpe torturu susjede iz pakla. Prijavljivali su je Centru za socijalnu skrb, policiji, DORH-u, no ništa se nije promijenilo.

- Stvar je totalno eskalirala kad je krenula bacati staklene boce pune vode - rekla je jedna susjeda. 

- To je ruski rulet. Znači, netko će prije ili kasnije dobit bocu u glavu i onda ćemo se svi čuditi. Mi ne, mi se više tome ne čudimo. Ali onda će biti sigurno pisanja o tome kako je to moguće, što su radili ovi, što su uradili oni - kaže predstavnik stanara dodavši kako je sve počelo 2017. godine. 

- Ona se žalila da je netko ometa nekakvim šuškanjem po stanu, da ona osjeti elektromagnetsko zračenje i tako dalje. Mi smo to sve provjerili. U mojoj domeni što se moglo napraviti. Znači, mi smo pogledali taj stan, provjerili smo, očistili začepljenu kanalizaciju koja je bila u tom stanu, a što se tiče ovih drugih stvari, šuškanja po stanu, to se pokazalo nerealnim - ispričao je. 

Elektra je čak i promijenila transformator i radila mjerenja zračenja, koja su bila uredna. Međutim, onda je počela susjede optuživati da je truju putem rutera, ventilacijskih otvora, strujnih kablova... 

- Prije jedno mjesec i pol, dva je zvala da netko hoće ubiti dijete. Došli su specijalci, sve, obučeni kao da je ratno stanje. Pa, to je ona zvala. I ništa nije bilo, oni su došli i otišli jer ništa nije ni bilo - priča jedan od susjeda. 

Reakcija institucija je izostala, a to čudi i sudskog vještaka. 

- "Ako netko ugrožava tuđe zdravlje i život, onda ne može biti da policija ne može doći. Valjda će u situacijama životne ugroženosti policija reagirati i samo je razlika hoće li ta osoba biti taj čas hospitalizirana ili će policija zaključiti, budući da osoba ugrožava tuđi život, a nije duševno bolesna, onda će je vjerojatno privesti - pojašnjava prof. dr. sc. Goran Arbanas sa Zavoda za forenzičku psihijatriju "Dr. Vlado Jukić".

VIDEO Objavljena lista najboljih sveučilišta u svijetu: Zagrebačko ostvarilo najgori rezultat dosad

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
08:06 14.10.2022.

Zašto ta osoba nije u umobolnici?

TM
trade_mark
09:03 14.10.2022.

nitko joj ništane može? to nije istina. nazove se policija, objasni da gospođa ima duševnih problema. onda policija dođe, provjeri stanje, pozove se hitna i gospođa ode na liječenje u vrapče. provjereno radi.

BO
Bojans
09:03 14.10.2022.

Svi stanari na okup i prebiti babu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije