Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šok u londonu

Suprotstavila se napadačima: Bolje ja nego dijete

Ingrid (1)
Twitter
23.05.2013.
u 09:38

– To nije bio samo napad na Britaniju i na britanski način života nego i izdaja islama i muslimanskih zajednica koji toliko mnogo daju za ovu zemlju. Nema ništa u islamu što opravdava ovaj strašni čin – kazao je britanski premijer Cameron

Britanski premijer David Cameron obratio se danas javnosti i kazao da su prikazi brutalnog čina koji su izašli u javnost potpuno šokantni.

– Oni koji ovo učinili pokušali su nas podijeliti. Trebali bi znati da će nas nešto poput ovoga samo više zbližiti i ojačati – kazao je Cameron, javlja BBC.

– Ova zemlja bit će apsolutno odlučna u svojoj borbi protiv nasilnog ekstremizma i terora. Nikad nećemo popustiti pred terorom ili terorizmom u bilo kojem od njihovih oblika – kazao je britanski premijer koji je istaknuo i da policija neće stati dok ne dozna svaki detalj o tome što se dogodilo.

– To nije bio samo napad na Britaniju i na britanski način života nego i izdaja islama i muslimanskih zajednica koji toliko mnogo daju za ovu zemlju. Nema ništa u islamu što opravdava ovaj strašni čin – kazao je David Cameron.

Obitelj ubijenog vojnika zatražila da se zasad ne objavljuje njegov identitet

Da je žrtva brutalnog ubojstva u Woolwichu bio britanski vojnik, danas je potvrdio i Scotland Yard, donosi BBC. Njegova obitelj zatražila je da se njegov identitet ne objavljuje u ovom trenutku.

Na dvojicu sumnjivaca jučer je pucala policija nakon što je došla na mjesto ubojstva. Oni su uhićeni te se nalaze u bolnici, a stanje jednog od njih je kritično.

Nedugo nakon ubojstva u Woolwichu jednog muškarca čije su ruke bile krvave prolaznik je snimio da govori kako je izveo napad jer britanski vojnici ubijaju Muslimane svaki dan.

Također, policija je pretražila i kuće na dvije adrese. Policija je upala u stan na adresi u Greenwichu za koji se vjeruje da pripada jednom od napadača. Susjedi su ispričali da su dvije žene u tridesetima, starija žena i tinejdžer, odvedeni u policijskom kombiju.

Pretražena je i kuća u Lincolnshireu. To je potvrdila glasnogovornica tamošnje policije rekavši da je pretraga povezana s jučerašnjim napadom u Woolwichu, ali nije htjela otkriti detalje.

BBC je također, pozivajući se na svoje izvore, objavio da je jedan od osumnjičenika za ubojstvo Michael Adebolajo, 28 godišnjak koji je prešao na islam.

Ubojice snimao mobitelom: Uopće nisu htjeli bježati

Dan nakon krvavog ubojstva pripadnika britanskih oružanih snaga u Londonu na vidjelo izlazi sve više detalja.

Muškarac koji je snimio dramatičan video samo nekoliko minuta nakon što su dvojica muškaraca u srijedu brutalno ubila britanskog vojnika u južnom Londonu opisao je iskustvo "vrlo tužnim", donosi Reuters. Muškarac koji nije htio otkriti svoj identitet ispričao je da je bio na putu na razgovor za posao kada je svjedočio ubojstvu.

– Sve je to bilo vrlo tužno. Vidjeti da netko umire tako. Znate. Zato što nije ništa učinio da umre danas... Bio je vrlo tužan i čudan dan za mene – ispričao je svjedok za ITN News.

Kazao je i da mu je prišao muškarac čije su ruke bile prekrivene krvlju, da je mahao krvavim nožem i sjekirom za meso te mu rekao kako želi razgovarati s njim dok je on snimao kamerom na mobitelu.

– Moramo se boriti protiv njih jer se oni bore protiv nas. Oko za oko, zub za zub. Ispričavam se što su vaše žene morale svjedočiti ovome, ali u našoj zemlji naše žene moraju vidjeti isto. Vi, ljudi, nikada nećete biti sigurni. Srušite svoje vlade, one se ne brinu o vama – kazao je muškarac krvavih ruku u kameru.

Svjedok brutalnog čina ispričao je i da se čini kako su dva sumnjivca pored tijela čekala da dođe policija te da su također razgovarala s nekim ženama koje su prišle mrtvom muškarcu u nadi da će mu pomoći. Kazao je da muškarci nisu ni pokušali pobjeći.

Nakon ubojstva sukob prosvjednika i policije u Londonu

Nakon jučerašnjeg ubojstva pristaše Lige za obranu Engleske (English Defence League) sukobili su se s policijom u Woolwichu u Londonu, donosi The Guardian. U prosvjedu je sudjelovalo stotinjak ljudi. Bacali su boce na policiju te su uzvikivali antiislamističke slogane. Sukob prosvjednika i policije trajao je manje od sat vremena.

Također, zabilježena su i dva odvojena napada na džamije zbog kojih je policija privela dvojicu muškaraca.

Suprotstavila se napadačima: Bolje ja nego dijete

– Nisam bila uplašena. Bolje ja nego dijete – kazala je 48-godišnja Ingrid Loyau-Kenneth koja se suprotstavila dvojici napadača koji su šokirali svijet kada su u srijedu u Londonu vojniku odrubili glavu.

Majka dvoje djece uočila je tijelo ubijenog muškarca iz autobusa iz kojeg je zatim izašla da bi provjerila puls žrtve te razgovarala s napadačima, piše Daily Mail.

Jednog od njih molila je da joj predaju oružje, a on joj je kazao:

– Želimo večeras početi rat u Londonu. Ona mu je na to odgovorila da je sam protiv mnogo ljudi te da će izgubiti.

>> Odrubili mu glavu pa poručili Londoncima: Niste sigurni!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije