Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA ZA UTORAK

Sunčano i sve toplije: U jednoj regiji upaljen meteoalarm, poznato kada stiže manje naoblačenje

Lijep i sunčan zimski dan u Zadru
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/4
30.01.2024.
u 06:51

Upaljen je Meteoalarm u tek jednoj regiji, i to na području Velebitskog kanala, gdje se očekuju udari vjetra i do 85 km/h

Sunčano vrijeme te ponegdje s malom do umjerenom naoblakom najavljuje u prognozi za ovaj utorak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Suho i stabilno vrijeme trebalo bi se nastaviti i u idućim danima, dok se tijekom jutra očekuje tek magla. Vjetar većinom slab, u Podravini te u Slavoniji, Baranji i Srijemu od sredine dana mjestimice umjeren jugoistočni. Na Jadranu ujutro burin, potom vjetar promjenljiva smjera. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu između 11 do 15°C, najavljuje DHMZ.

Upaljen je meteoalarm u tek jednoj regiji, i to na području Velebitskog kanala, gdje se očekuju udari vjetra i do 85 km/h. Usprkos tome, HAK zasad nije izvijestio o otežanom prometovanju na toj relaciji ili zatvaranju prometnica na tom području. Smirivanje vjetra zasad se, prema kartama DHMZ-a, očekuje u srijedu pa bi tako cijela Hrvatska trebala biti u ''zelenom''. Slično kao i danas bit će sutra, najavljuju prognostičari.

Foto: DHMZ

– Barem djelomice sunčano. Ujutro ponegdje magla, a najviše sunčana vremena bit će na jugu Hrvatske. Vjetar većinom slab, prema otocima i umjeren sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka između -6 i -2, na moru od 2 do 7°C. Najviša dnevna od 5 do 10, na Jadranu između 11 i 15°C – piše u prognozi, dok je meteorologinja Tanja Renko za HRT najavila manje naoblačenje od četvrtka, s temperaturama u porastu od drugog dijela tjedna. 

– U srijedu na Jadranu bez veće promjene, a u četvrtak i petak ipak malo više oblaka, ponajprije na sjeveru. No i dalje barem djelomice sunčano, do petka još bez znatnijeg vjetra, zatim ponegdje jaka bura, izraženije u Dalmaciji. I u unutrašnjosti srijeda većinom sunčana, nakon mjestimične magle. U četvrtak i petak prolazno malo oblačnije, a osobito u najsjevernijim predjelima u četvrtak može ponegdje pasti i malo kiše – prognozirala je.

POVEZANI ČLANCI:

HAK pak upozorava na skliske i vlažne kolnike. Iako je najavljen vjetar, u pomorskom prometu trenutačno nema poteškoća, dok je HAK u ranim jutarnjim satima upozorio vozače na oprez te na autocesti A7 između tunela Škurinje i tunela Škurinje II u smjeru GP Rupa zbog predmeta na kolniku.

– Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Ponegdje ima i magle. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila – upozorava HAK. 

>> VIDEO Grad Zagreb donio važnu odluku: Zgrada Name proglašena kulturnim dobrom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije