Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠERPA PRIJETI SANTA BARBARI

Vatrogasci gube bitku sa šumskim požarom, pojavila se snimka 'vatrenog tornada'

Vatreni tornado
Foto: YouTube
1/9
18.06.2016.
u 08:53

Požar je uništio nasade avokada, limuna i maslina, a sad se širi kanjonima prema obali

Šumski požar u priobalnim kanjonima južnog kalifornijskog grada Santa Barbare spalio je više od 1600 hektara zemljišta, a vatrogasci ga za sada ne uspijevaju staviti pod kontrolu, javlja u subotu dpa.

Okrug Santa Barbare proglasio je izvanredno stanje zbog požara nazvanog Šerpa. Vlasti su naredile evakuaciju pet mjesta i izdale upozorenje za još pet. Zatvorena su također i dva kampa.

Požar je izbio u srijedu poslijepodne i uništio nasade avokada, limuna i maslina. Tijekom noći je zbog požara zatvorena obalna autocesta, a u naletu vatrene stihije uništeno je i postrojenje za pročišćavanje vode kojom se napaja državna plaža El Capitan, jedna od plaža koja je prije godinu dana bila pogođena onečišćenjem nafte.

U gašenju požara sudjeluje više od 1200 vatrogasaca. Vremenske prilike im ne idu na ruke jer se očekuje toplotni val, suho vrijeme i kasnopopodnevni vjetrovi. Ove je godine do sada u šumskim požarima uništeno 120 četvornih kilometara državne i savezne zemlje.

>> Lokaliziran požar u zaleđu Skradina

Komentara 2

IB
istina_boli
20:04 18.06.2016.

Iza toga stoji americka vlada jer kontrolom vremena i kolicine padalina u zimskom periodu smanjuje potrebnu kolicinu vode za poljoprivedu sto dovodi do velikog susenja biljaka istvaranja uslova za lako stvaranje i sirenje pozara. Ovo je samo pocetak, nastavak ce biti mnogo vatreniji.

Avatar abcd
abcd
20:46 18.06.2016.

Da manje trose na ratove i sponzoriranje terorizma, pogotovo teroristickog rezima iz Tel Aviva, imali bi vise novaca za vatrogasnu sluzbu, ali sto ces, svatko ima svoje prioritete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije