Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska u samom vrhu
Povratak na članak

Šumari iz cijelog svijeta kod nas dolaze naučiti kako se obnavljaju šume

Hrvatska spada u krug izrazito šumovitih europskih zemalja, a uz to je naša zemlja bogata šumama visoke prirodnosti koje rastu na 97 posto šumske površine. Visoka prirodnost na tako velikoj površini rezultat je primjene načela zagrebačke škole uzgajanja šuma u šumarskoj praksi.

Komentari 6

Avatar Bill Carson
Bill Carson
16:40 02.12.2023.

Molim? Tko je živio i vidio mnoge šume u RH za vrijeme 90ih sada na istim predjelima vidi ili čistinu ili ogoljenu "šumu". Tamo gdje pošumljavaju sade gluposti, a ne buduća stoljetna stabla.

VL
MI
mikimouse12
06:51 04.12.2023.

I kad misle posadit stabla na Medvednici? Gdje su ih posjekli zbog "nevremena"?

VL
GO
Gof33
00:11 04.12.2023.

Kao prvo, trebate prošetati po šumama da vidite s vlastitim očima da su gotovo sve HR šume iliegalna odlagališta otpada, te da ekipe koje se bave ispumpavanjem crnih jama uglavnom ne odvoze na kolektore već u njima najbliže šume. Jedna od najljepših šuma Hrvatske Laudonov gaj u Lici je potpuno je zarastao i pripadnici jedne manjine kontinuirano ilegalno sijeku stabla, ne samo tu već gdje stignu, pogledajte jugozapadnu stranu brda Zir, i td... Isto tako njihove obitelji ulaze u šume i beru po stotine kilograma gljiva, koje završavaju kod prekupaca pa pravac Italija ili pijaca, a staništa uništavaju. U šumama leže na tisuće tona granja i oborenih stabala koja trule umjesto da se od njiih rade peleti ili sječka. Molim vas krenite po šumama, vidite situaciju vlastitim očima onda komentirajte. Hvala.

VL
K3
Krešimir_3007
20:10 02.12.2023.

Jwdno je znanje a drugo muljanje, da ne kažem lopovluk.

VL
DU
Deleted user
07:29 02.12.2023.

Jednom me pitala jedna žena kako naučiti trčati pa Reko obučeš patike i trčiš

VL
GO
goran2hr
16:07 30.11.2023.

Jesu li doveli strance da pogledaju, koliko su drveća posjekli na brdu Blažuj iznad Kamenskog? I još im objasnili, kako je to urađeno radi performansa zbog bivšeg "Spomenika pobjedi revolucije naroda Slavonije"?!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.