Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemiri
Povratak na članak

Sukobi u Egiptu uoči prosvjeda zbog dekreta predsjednika Mursija

Oporba očekuje da će na prosvjed sazvan nakon što je predsjednik Mohamed Mursi donio dekret kojim propisuje da njegove odluke ne može dovoditi u pitanje ni jedno državno tijelo, uključujući i sudstvo, doći oko milijun ljudi.

Komentari 12

OB
-obrisani-
11:55 27.11.2012.

da je Morsi sada dobro savjetan ,pozvao bi svoje podrzaoce na prosvjed, vijerujem da bi se onda videlo da oni koji sada prosvjeduju su manjina, naravno to je mnogima diskutabilno, ali nemojte zaboraviti manjina je i vladala 30 godina ovoa ovo sigurno nije samo politika unutar egipta ,tu su umjesani i oni koji egiptu ne zele oporavak

VL
OB
-obrisani-
13:53 27.11.2012.

sad mi je jasno miha kopti su tvoj problem a mozda i vise od toga ali nisu 90% egipcana

VL
OB
-obrisani-
13:58 27.11.2012.

miha kopti ce imati vise prava nego sto su imali pod muabarakom u to vjerujem samo ako kopti ne zele da ovu vladu sprijece na zadatku a tek su vise od 2-3 mjeseca ovaj mursi je uradio vise nego mubarakk za citavo vrijeme za narod kopti su zivjeli sa smjecem bacajuci kroz prozor..a mursi je slao i vojsku na granici da se sa muslimanima sukobi, ali ...ali izraelu kaze na licu sta je..i kakav je libija ,tunis i egipat zasluzuju biti postovani i nitko nema pravo da rusi sto je postignuto revolucijom i krlvlju

VL
RB
Robert Bartini Rijecanin
20:00 27.11.2012.

...kazao je liberal Abul Al-Ez Hariri..... Aj sad pogodi tko je on...

VL
XA
xaron
20:40 27.11.2012.

Ovaj Mursi je gori od Mubaraka.

VL
IC
ice12
20:51 27.11.2012.

miha kopti ce imati vise prava nego sto su imali pod muabarakom u to vjerujem samo ako kopti ne zele da ovu vladu sprijece na zadatku a tek su vise od 2-3 mjeseca ovaj mursi je uradio vise nego mubarak za citavo vrijeme za narod kopti su zivjeli sa smjecem bacajuci kroz prozor..a mursi je slao i vojsku na granici da se sa muslimanima sukobi, ali ...ali izraelu kaze na licu sta je..i kakav je libija ,tunis i egipat zasluzuju biti postovani i nitko nema pravo da rusi sto je postignuto revolucijom i krlvlju -------------------------- Tbilisi, zasto bi Kopti imali vise prava???!!! Zar nisu gradjani Egipta i kao takvi ravnopravni. U ime kojeg boga muslimanska braca odredjuju tko je 'nepravan'?

VL
OB
-obrisani-
13:22 27.11.2012.

@Tbilisi Ma slušaj ti mene dobro,prijatelju,meni je tvojih bljezgaranja ovdje već pun kufer. O čemu ti ovdje govoriš? O kakvom upletanju stranih sila? Ti nikome ovdje nemaš šta objašnjavati svojim teoretskim gluparijama i insinuacijama. Egipatski narod i inteligencija izlazi nana ulice jer im je jasno kakvo zlo im se nakon onog zla Mubaraka popelo na grbaču. Moslim brothers i salafisti su se bili sakrili kao štakori u podrumima Kaira i Gize dok su ti isti ljudi dobivali batine od vojske,specijalaca i plaćenika;dok je narod krvario od pendreka oni su čekali da ta strahota prođe i sad su tom istom narodu ukrali ono što je narod tražio,a to je demokracija. Te tvoje laži i izmišljotine prodavaj negdje drugdje. Nemaš pojma kako je Koptima u Gizi,kako je univerzitetskim profesorima koji su dobili cipelu i moljakaju za kilu kruha,samo zato je su se usprotivili MB bratiji ,kako se tamo danas živi,poklopi se ušima i šuti,to ti je pametnije. Misliš da su Egipćani glupi i primitivni? Pametniji sui civiliziraniji nego onaj ko o njima to misli. Ako se Egipćani ovog zla ne riješe,biti će možda i gore nego što je bilo dok je bio onaj farao Mubarak I.

VL
ST
strukle.
13:24 27.11.2012.

Misljenja su podijeljena, analiticari nisu sigurni da li se Mursi malo zaletio cisto iz politicke naivnosti ili se tu ono drugo valja. Musri nema nikakvu vecinu, jer je na izborina na jedvite jade pobijedio kao marginalo manje nepopularan od dvojicee kandidata. Nadajmo se kako ipak nece sve otici nazad u kaos.

VL
OB
-obrisani-
13:45 27.11.2012.

miha ovi sto prosveduju su isti oni koji su kamenjem gadjali na trgu tariri, to su podrzaoci mubaraka, a i ti si jedan podrzaoc onakve politike mubaraka, ali to nije dobro ,jer se time samo dizu tenzije u arapskom svijetuijetu ovo sve je struktura mubaraka koji su ostali bez posla i privilegija, nije dobro traziti nesto sto ce samo da jos vise u svijetu mrznju stvara..kakvi vehabisti selafisti to ne postoji, postoje samo radikalizam,sektizam i pravi musliman ,

VL
OB
-obrisani-
13:50 27.11.2012.

27.11.2012. u 13:45h Tbilisi je napisao/la: miha i ti si jedan podrzaoc onakve politike mubaraka … Komentar koji ne zaslužuje repliku! Pročitaj mi donji post još par puta,što se mene tiče crtaj si ga,ajde bok

VL
RI
Riznica
14:02 27.11.2012.

A sta bi trebao Mursi, da dozvoli da mu sud raspusti parlament i proglasi nevazecim kao zadnji put .. Sve i jednog korumpiranog politicara starog rezima su iste te sudije oslobodili optuzbe za pobijenih 800 mladica samo zato sto su trazili promjene... Trebalo bi sve te korumpirane tuzioce i sudije pohapsiti umjesto sto se Mursi (legalno izabran prijesednik) umanjuje njihovu moc ... Pa nije Mubarak sam vladao, jos postoje stakori koji nagrizaju Egipat !"

VL
IC
ice12
20:56 27.11.2012.

I muslimanski svijet se pomalo umara od alaha i njegove politike.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.