Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Sukob u HDZ-u Velike Gorice nanio štetu stranci, ali ne Barišiću

'10.03.2012., Velikogoricka 10b, Staro Cice - U lokalu Phoenix odrzana je izborna skupstina HDZ-a Velike Gorice. Drazen Barisic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
1/4
01.11.2012.
u 12:00

Popularan, ali... Aktualni HDZ-ov gradonačelnik u anketama dobiva najviše glasova birača, ali to nije jamstvo da će ga HDZ ponovno kandidirati

Sukob u velikogoričkom HDZ-u, koji se podijelio na pristaše šefa toga ogranka Ivana Šukera i one sklone gradonačelniku Draženu Barišiću, više je, čini se, naštetio stranci nego aktualnom gradonačelniku.

Uvjerljivo vodstvo

Tako proizlazi iz najnovije ankete Ipsos Pulsa prema kojoj rejting HDZ-a u Gorici iznosi 17%, SDP ga šije sa 24,6%, dok Barišić uvjerljivo vodi kao gradonačelnički kandidat sa 32%. Štoviše, Barišić dobiva jedan posto više glasova kao nezavisni kandidat. Budući da on svakako ide u lov na još jedan gradonačelnički mandat, nije nemoguće da na lokalnim izborima u svibnju bude nezavisni kandidat budući da ga Šuker, koji mu zamjera nesposobnost i preko svojih ga vijećnika bojkotira u Gradskom vijeću, ne želi za kandidata HDZ-a. I na izborima prije četiri godine Barišić je kao gradonačelnik dobio više glasova nego što je dobila HDZ-ova koalicija za Vijeće.

Anketiran je i rejting Vesne Škare-Ožbolt kao kandidatkinje HDZ-a i DC-a, ali ona dobiva najmanje od svih, odnosno između 14 i 16 posto (14,2% dobiva kao kandidatkinja DC-a, a 16 kao HDZ-a i DC-a). Sada su dodatno potpirene priče da bi sadašnja šefica Vijeća mogla biti HDZ-ova uzdanica za gradonačelnicu, što je gotovo nevjerojatno jer ona i dalje ne živi u Gorici, nego u tom gradu ima fiktivno prijavljeno prebivalište, što joj je HDZ, prije nego što im je sa svojim vijećnicima omogućila većinu u gradskom parlamentu, jako zamjerao. Ipak, iz vrha HDZ-a doznajemo da V. Škare Ožbolt sigurno neće biti HDZ-ova kandidatkinja, a o tome tko će to biti odlučit će GO HDZ-a. Zanimljivo je da prema anketi eventualna Barišićeva nezavisna lista dobiva 20,5 posto glasova Velikogoričana, odnosno 3,5 posto više od HDZ-a. Zanimljivo je i da su Hrvatski laburisti s rejtingom od 14,9 posto pretekli HNS koji uživa popularnost samo šest posto birača. Sadašnji HDZ-ovi koalicijski partneri HSU, DC, HSS i HSP debelo su ispod praga. HSU ima 2,3 posto, DC 2,1, HSS 1,9, a HSP 1,7 posto.

Zajedno jači

Iako je Barišić prema Pulsovu istraživanju najpopularniji kandidat jer Goran Beus Richembergh (HNS) dobiva 19,5%, a Vesna Fabijančić-Križanić (SDP) 18,9%, nije izvjesno da će SDP i HNS imati svaki svoga kandidata, nego će kao koalicija istaknuti jednog. Kad bi se zbrojili postoci V. Fabijančić-Križanić i Beusa, rezultat je od Barišićeva bolji 5,4%. Teško je vjerovati da će lijeva koalicija ponoviti pogrešku s prošlih izbora kad je HNS izišao samostalno i kandidirao Beusa jer je bio uvrijeđen zato što je SDP veću važnost dao koaliciji s DC-om. Time su potkopali tadašnjeg kandidata SDP-a i DC-a Tonina Piculu i omogućili pobjedu Barišiću.

>>Na muci vlasnika prostora Tržnog centra skupljaju političke bodove

Komentara 2

DU
Deleted user
16:26 01.11.2012.

ne daj se barišiću ako treba i nezavisni ne odriči se misliti vlastitom glavom. šukeru je vrijeme prošlo još mu samo preostaje da sprema četkicu za zube i ostale potrepštine za zatvor kad sanader progovori. šuker koji je izdao partiju, pa je izdao pašaličevce i na kraju sanadera ne može radit za nikog drugog nego samo za sebe i svoju usku korupcijsku grupu. takvu vlast kakvu joj nudi šuker gorica nije zaslužila.

BU
bubi400
17:28 01.11.2012.

Najbolje bi bilo da Barišić izađe sam sa svojom listom u VG tako će se samo moć riješiti Šukera ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije