Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

VIDEO Penava: Napuštamo HDZ, vjerojatno ćemo se naći na listi s Domovinskim pokretom

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/8
20.05.2020.
u 11:05

Otvoreni sukob Penave s vrhom HDZ-a traje već nekoliko dana.

Gradonačelnik Vukovara i zamjenik predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Ivan Penava izjavio je u srijedu da izlazi iz HDZ-a.

- Ovo je prije svega za nas izuzetno težak i emotivan trenutak. Da napuštamo HDZ to je svima jasno i da nam to nije drago i zapravo da mrzimo činjenicu da smo bili prisiljeni u toj dilemi izbora između temeljnih vrijednosti, ljudskih vrijednosti i stranačke poslušnosti i stege odrabrati ovo prvo - rekao je Penava na konferenciji za medije.

HDZ napuštaju i nastavljaju djelovati neovisno predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vukovara, svi zamjenici predsjednika, predsjednik Gradskog vijeća, svi vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću te svi predsjednici temeljnih organizacija. 

- HDZ je odlučio nastaviti sramotnu šutnju kao i proteklih 29 godina, okrenuo je leđa Vukovaru - rekao je Penava.

Penava je kazao i kako su tri razloga zašto izlaze iz stranke.

- Prvi je neprocesuiranje ratnih zločinaca - poručio je Penava i dodao da nitko u ovoj državi nije odgovarao za razoreni grad.

Drugi razlog je, kaže Penava, gospodarski razlog. Rekao je kako se ovaj grad koristi samo za marketinške svrhe. Treći  je razlog popis stanovništva.

- U političkoj trgovini HDZ-a i koalicijskih partnera izdan je Vukovar. Dogovorili su da manjinci popisuju manjince - rekao je Penava.

Rekao je i kako je 'ustupak prema koalicijskom partneru stavljen ispred interesa Hrvatske, građana Vukovara, žrtve'.

- Isti petak kada je u Saboru donesen zakon o Vukovaru kao mjestu posebnog domovinskog pijeteta, pao je dogovor da se u popis stanovništva ide po pravilima koja su unijela kaos u Vukovaru 2012. godine, trgovinu HDZ-a i SDSS-a - rekao je Penava.

- Naši ciljevi su jasni i ja nikada nisam pričao priče. Svi mi koji smo ovdje, koji izlazimo iz HDZ-a, izlazimo u neovisnu stranku. Kako će se zvati i kako ćemo je oformiti, to je na nama. Vrlo vjerojatno da ćemo se naći na listi s Domovinskim pokretom - izjavio je Penava.

Penava je kazao i kako neće nikada loše govoriti o HDZ-u. Upitali su ga je li mu prihvatljivo da Domovinski pokret nakon izbora koalira s HDZ-om. Rekao je kako mu je svatko prihvatljiv.

- Svatko mi je prihvatljiv, ja sam ovdje u službi interesa, prvo Vukovara, a onda sukladno funkcijama i Slavonije i cijele Hrvatske. Ako to znači suradnja s tim i tim, onda može - rekao je Penava.

Penava je kazao su bili do kraja uz stranku i predsjednicu.

- U momentima kad je stranka tražila da uđemo u sukob sa Škorom, mi to nismo dopustili. To su ljudi s kojima dijelimo mnogo sličnosti - kazao je Penava.

- Ukoliko bilo kome padne na pamet da krene na ljude samo zato što drugačije razmišljaju, neka krene - rekao je Penava i dodao će 'udarati argumentima'.

- I bivši predsjednik Josipović i Kukuriku vlada znaju što znači imati Vukovar protiv sebe. Ova vlada neće to, vjerojatno i nadam se, nikada doznati - rekao je Penava i poručio: 'Nemojte se igrati s Vukovarom, nemojte se igrati s ovim ljudima. Iza nas stoji velika većina građana ovog grada. Tko krene loše, tko krene gazit... tko kreće đonom, dobit će lakat - rekao je Penava.

Ključne riječi

Komentara 117

Avatar Mad Rascal
Mad Rascal
11:33 20.05.2020.

Da ih je vise u politici kao sto je Penava, ne bi milicija terorizirala branitelje, ne bi se po Hrvatskoj podizali spomenici onima koji su je razarali, koji su ubijali i silovali... Bravo Penava, neka ti je sa srecom, i tebi i tvojim istomisljenicima.

UV
uvijekje
11:22 20.05.2020.

pupovac je ponudio kadrove da popuni rupe u hdz-ovoj kadrovskoj križaljci nakon odlaska penave, plenković uskoro potvrđuje te ljude....

JU
jujo1
11:18 20.05.2020.

Bravo Penava svaka cast. Dolje hdz. L:::O:::P:::O:::V:::I !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije