Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPOVI GARAŽE Nove činjenice ugovora s Midia grupom

Šuica obvezala Grad milijunima kuna gubitaka

17.06.2009.
u 14:11

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić iznio je nove detalje oko ugovora Grada Dubrovnika i Midia grupe za javnu garažu na Ilijinoj glavici kao i obveze koje Grad ima vezane uz taj ugovor. Naime, prema ugovoru Grad mora pokrivati sve gubitke koje garaža stvara, a eventualni dobitak bi se dijelio po pola između Grada i Midia grupe.

Gubici će rasti
- Prema financijskom planu tvrtke Ragusa parking, koja vodi poslovanje garaže, ove godine gubitak će biti oko 6 milijuna kuna. Sljedeće godine se povećava na 7 milijuna kuna, a 2011. i 2012., kada na naplatu dolaze i glavnice, projicirani gubitci bi trebali biti 12 i 13 milijuna kuna – istaknuo je Vlahušić ukupno dolazeći do stavke od 38 milijuna kuna koje bi gradski proračun za njegova mandata trebao izdvojiti za pokrivanje rada jedinog velikog projekta kojeg je Dubravka Šuica za vrijeme svog vladanja realizirala, ali očigledno na štetu svih građana jer je potpuno nelogično da jedna strana pokriva gubitke, a u eventualnom prihodu sudjeluju obje strane.

No, bez obzira na očigledne nepravilnosti u Šuičinom radu, Vlahušić ne misli podnijeti nikakvu prijavu.

Nisam tužibaba
– Neću biti tužibaba niti poduzimati mjere za osobnu odgovornost. Pokušavamo naći nekakvo rješenje da ne opteretimo proračun koji je ionako prenapuhan te će morati biti manji za 109 milijuna kuna – istaknuo je Vlahušić.

Na sastanku su predstavnici Midia grupe istaknuli kako je stvarni trošak investicije 23,8 milijuna eura, a ne 17,9 milijuna eura. No, bivša gradska uprava nije prihvatila takvu specifikaciju troškova. Vlahušić je od Midia grupe tražio sve troškove na uvid.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije