Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPAGANDA

Šuica i gradska uprava proračunskim novcem plaćaju oglase za izbore

23.01.2009.
u 15:13

DUBROVNIK – Gradonačelnica Dubravka Šuica i njezina gradska uprava odlučili su proračunskim novcem plaćati oglase u lokalnom tjedniku kako bi uoči lokalnih izbora propagandnim uracima prikazali svoje “uspjehe”.

Oglasi kod kritičara
Naime, već u dva broja lista poznatog po žestokoj kritici D. Šuice i njezine uprave objavljeni su oglasi preko cijele stranice o otvaranju vrtića u sklopu bolnice te o gradnji javne garaže na Ilijinoj glavici.

No, doznajemo da subotnji broj donosi čak četiri stranice plaćena oglasa – na tri će biti razgovor s D. Šuicom, a na jednoj tema o stambenoj problematici branitelja. Svakako, ovi propagandni napori nisu plaćeni iz blagajne HDZ-a, koji vlada Gradom, već iz blagajne predviđene za potrebe svih građana Dubrovnika.

Zanimljivo je da je riječ o temama koje su mediji, a posebno taj list, “češljali” i u njima otkrivali afere.

Tako je u slučaju garaže pisano o tome da je D. Šuica stavila oznaku tajnosti na ugovor, kako je kreditno zaduženje investitora, s temeljnim kapitalom od svega 20-ak tisuća kuna, pokušala omogućiti davanjem gradskog zemljišta pod hipoteku, zbog čega je i prijavljena USKOK-u zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Usto, skandal je izbio i zbog činjenice da se sportska dvorana za školu na čijem se zemljištu garaža gradi nije načinila prije garaže, već se ugovor mijenjao pa su oba objekta trebala biti završena istodobno, ali na kraju će garaža biti gotova prije dvorane.

Vijećnici zgroženi
Branitelji su zemlju za stanove najprije “dobili” na Babinu kuku, pa u Solitudu, pa na Nuncijati, a sada i u Mokošici, što se oglasom želi prikazati kao “zbrinjavanje”, ali se pritom ne spominju ni rokovi ni financije.

Nuncijata je pritom ispala aferom jer se otkrilo da je D. Šuica pod izlikom branitelja prenamijenila zemljište koje je kupio njezin prijatelj Stipe Gabrić Jambo.

Vijećnik Antun Pravedan (HNS-LD) smatra da “dubrovački HDZ i gradonačelnica D. Šuica rade što žele i bez ikakvih sankcija”.

– Ovo se oglašavanje kosi sa svim demokratskim uzusima u svijetu i klasičan je sukob interesa. Jedino ako dobijemo izbore, možemo izvaditi ove račune i drugačije razgovarati – kaže Pravedan.

Olga Muratti (SDP) pita se “tko je D. Šuici dao pravo da se ovako razbacuje novcem građana” te dodaje kako bi tu posla trebalo biti i za “istražne organe”.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije