Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni potrošači:

Suglasnost, a nema ugovora? Kao da je tražim od Beograda!

gradska
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
27.10.2012.
u 13:33

Beogradska toplana nema koncesiju za rad u Karlovcu – odgovorio je na pritužbe direktor gradske tvrtke Inoslav Latković

Ne znam što se događa s ovima u Gradskoj toplani? Zašto mi šalju različite dopise, kada sam ‘raskrstio’ još sa starom Toplanom?! – pita se Marijan Fudurić, bivši direktor Toplane.

 Samo za račune

 Ranije je zamolio tu tvrtku da mu više ne šalje račune, jer se izdvojio iz sustava gradskog centralnog grijanja i samostalno se grije.

 – Sada mi Gradska toplana šalje obavijest da dopunim dokumentaciju o izdvajanju. Što žele oni?! Pa još je Toplana raskinula ugovore s nama kad je naprasno prekinula sezonu grijanja – komentira Fudurić.

 Inoslav Latković, direktor Gradske toplane, otkriva da ovih dana šalju dopise onima koji su se izdvojili iz sustava da popune dokumentaciju, odnosno da i distributer toplinskom energijom ispuni svoje proceduralne obaveze. To podrazumijeva dostavljanje potpisa suglasnosti svih tarifnih kupaca na zajedničkom mjerilu i davanje suglasnosti tvrtke za izdvajanje. Željko Tomašić, predsjednik Regionalne organizacije zaštite potrošača, smatra da suglasnost Gradske toplane nije potrebna.

 – S njom nitko nema ugovor. To je kao da tražim suglasnost od beogradske toplane – kaže Tomašić, a Latković odgovara da beogradska nema koncesiju za rad u Karlovcu.

 No, time je otvoreno i pitanje odakle Gradskoj toplani registar korisnika, jer ugovore s njima ipak nemaju. Latković otkriva da su popis preuzeli od Toplane.

 – Prijenosom koncesije s Toplane na Gradsku toplanu prenesena je i obveza isporuke toplinske energije korisnicima, pa su preneseni i podaci o priključcima, kako bi korisnici mogli dobivati uslugu. Koristimo ih isključivo za dostavu računa – kaže Latković.

 Prijava Agenciji

 Tomašić ukazuje na odredbu Zakona o zaštiti potrošača po kojoj se ne smije davati osobne podatke potrošača bez njihove suglasnosti trećoj strani.

 – Nismo roblje Franje Tahija da nas Grad prodaje u roblje. Stara toplana nije mogla prodati kupce, oni nisu pokretnine ili nekretnine – kaže Tomašić i otkriva da je slučaj prijavio Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije