Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođeno

Suđenje u slučaju Indeks 5 nije počelo ni iz drugog pokušaja

Suđenje Antunu Sertiću
Anto Magzan/ PIXSELL
15.03.2012.
u 13:55

Na ročištu nisu se pojavila dvojica odvjetnika pa je predsjednik sudskog vijeća raspravu odgodio za 23. ožujka

Suđenje u Indeksu 5 nije počelo ni iz drugog pokušaja na zagrebačkom Županijskom sudu. Naime, na današnjem ročištu nisu se pojavila dvojica odvjetnika pa je Željko Horvatović, predsjednik sudskog vijeća, raspravu odgodio za 23. ožujka, kada bi se okrivljenici trebali očitovati o krivnji.

USKOK je, u petoj po redu optužnici koja se bavi korupcijom u akademskoj zajednici, u ovom slučaju konkretno na Fakultetu prometnih znanosti, optužio 12 profesora, jednog zaposlenika fakulteta, tri posrednika i dvoje studenata. Prije službenog početka suđenja, postupak je razdvojen protiv Dražena Topolnika koji je teško bolestan. Optuženici se terete za kupnju i prodaju ispita na Prometu, a kako je to funkcioniralo, najbolje svjedoči primjer jednog od studenata koji je, prema optužnici, položio 11 ispita davši za to 2500 eura. Neki od optuženika u ovom postupku, poput profesora Antuna Sertića i Damira Božićevića te posrednika Ante Bilušića, već su nepravomoćno osuđeni u prethodnim postupcima.

USKOK ih tereti da su inkriminirana djela počinili od studenoga 2007. do rujna 2008. kada je i otkrivena afera Indeks koja je rezultirala uhićenjima stotinjak osoba na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu prometnih znanosti.

Komentara 1

BB
brle brkić
16:41 16.03.2012.

Jadna nam majka kad nas počnu voditi ovi što su kupili znanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije