Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj bunika

Suđenje šamanu Hodaku opet odgođeno, odvjetnik traži izuzeće

luka hodak,sanda janković,zvonimir hodak (1)
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/5
16.10.2012.
u 10:39

Odvjetnik Zvonimir Hodak zatražio je izuzeće raspravne sutkinje Sande Janković zbog sukoba interesa

Suđenje šamanu iz Saborskog Luki Hodaku za smrt Ratka Barića ponovo je odgođeno i prije nego je formalno počelo. Ovoga je puta branitelj Luke Hodaka, odvjetnik Zvonimir Hodak zatražio izuzeće raspravne sutkinje Sande Janković.

– Protiv mog branjenika na Županijskom sudu u Zagrebu vodi se drugi proces. Riječ je o uskočkom predmetu u kojem je vašeg supruga Darija Jankovića USKOK predložio kao svjedoka. Smatram da ste se zbog te činjenice i sami trebali izuzeti – bio je oštar Zvonimir Hodak. Nakon toga sutkinji Janković je iznio i druge razloge za izuzeće, koji su se temeljili na prošloj raspravi u kojoj je njegovoj vježbenici Petri Sačić uskraćeno zastupanje optuženika u ovom predmetu. Zahtjev s prošle rasprave u kojem je sutkinja Janković od vježbenice Sačić zatražila da joj predoči potvrdu o položenom pravosudnom ispitu Hodak je ocijenio u najmanju ruku nekorektnim i nečim što se u praksi nikada ne radi. Osim toga, branitelj je zatražio i izuzeće predsjednika Općinskog suda u Karlovcu i njegova zamjenika.

– To je naše procesno pravo i možemo ga koristiti. Smatramo da će predsjednik Županijskog suda u Karlovcu objektivnije riješiti naš zahtjev od nekog tko radi na istom sudu sa sutkinjom čije smo izuzeće zatražili – zaključio je Zvonimir Hodak. Nakon kraće stanke sutkinja Sanda Janković odlučila je spis dostaviti predsjedniku Županijskog suda Ivanu Perkoviću koji će odlučiti o zahtjevu za izuzeće. U međuvremenu troškovi u procesu i dalje rastu iako suđenje uopće nije počelo. I ovoga puta iz proračuna će se platiti dolazak svjedoka, od kojih je većina iz Saborskog, ali i nazočnost svih vještaka koji su radili na predmetu.

Podsjetimo, Luki Hodaku, šamanu i bivšem HDZ-ovu načelniku Saborskog, sudi se zbog poznatog slučaja bunika u kojem je tijekom proslave dočeka Nove 2009. smrtno stradao njegov prijatelj i prvi susjed Ratko Barić. Hodak je dosad na Općinskom sudu u Ogulinu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora uz rok kušnje od pet godina.

>> Luka Hodak: Ne treba mi branitelj, zbog njih sam završio u zatvoru

Komentara 4

Avatar Marinchich
Marinchich
11:00 16.10.2012.

Iz pogleda mu se čini da bunika još uvijek djeluje.... :-P

DO
doktorica
11:29 16.10.2012.

čime se "zabavljaju" na našim sudovima,dok nam ekonomija propada,a pamet odlazi u svijet.....

SE
sestrićna
11:25 16.10.2012.

mora da se i oko odvjetnika dimilo jučer..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije