Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podnesena optužnica

Sudit će se ocu koji je ubio kćer da je spasi teških muka

sud
Nikola Čutuk/PIXSELL
16.12.2012.
u 19:07

Josi Greguriću, koji je svojoj teško bolesnoj kćeri Marijani dao tablete i izrezao joj zapešća jer više nije mogao gledati njezine patnje, sudit će se za ubojstvo.

Josi Greguriću, koji je svojoj teško bolesnoj kćeri Marijani dao tablete i izrezao joj zapešća jer više nije mogao gledati njezine patnje, sudit će se za ubojstvo.

Odlučilo je to Županijsko državno odvjetništvo u Sisku koje je protiv 56-godišnjeg Gregurića podnijelo optužnicu zbog ubojstva koje se dogodilo u njegovu domu 8. listopada. Zakonom propisana kazna za to je kazneno djelo od pet do 15 godina zatvora. Nakon tragedije koja se dogodila u sisačkom naselju Caprag pravni stručnjaci su Gregurićev čin okarakterizirali kao ubojstvo iz milosrđa obrazlažući to tvrdnjom da otac nije mogao podnijeti patnje 23-godišnje kćeri koja je bila u vegetativnom stanju.

No, u našem zakonu takvo kazneno djelo ne postoji pa će se zato ocu, koji se i sam pokušao ubiti, suditi za ubojstvo. Postoje zakonske mogućnosti da mu se i propisana minimalna kazna ublaži i da u konačnici bude osuđen na godinu do dvije zatvora.

>>Obitelj i prijatelji u tuzi se oprostili od Siščanke koju je ubio otac

Ključne riječi

Komentara 3

ZZ
zoran.zoran
20:00 16.12.2012.

Njemu treba suditi samo Bog, a ne ljudi!

MI
misvis
20:22 18.12.2012.

zasto se hrvatska drzava nije pobrinula za to bolesno djete , trebala je biti na posebnom njegovanju sa ljudima koji su skolovani za takve pacijente a ne da bude doma sa roditeljima i da oni moraju dan i noc gledati njenu muku . ja najvjerovatnije nebi mogao presudit svojem djetetu ali neka se sud postavi na njegovo mjesto , ja mislim da je on dosta kaznjen dokle bude zivio

BI
biker77
16:04 18.12.2012.

Ne vidim razlog zašto suditi čovjeku , koji je i previše kažnjen u životu. Učinio je ono što bi svaki otac učinio za svoje dijete u takvoj situaciji.Nažalost , mi smo država licimjera , puna lažnog morala i tzv. vjernika koji nameču svoju dogmu. Umjesto da sudimo pedofile,kriminalce,lopove.... i slićnu gamad , sudimo čovijeka koji je spasio svoje dijete i kojem na žalost nije bilo pomoći :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije