Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojni sud sad-a

Sudi se američkim marincima koji su urinirali po mrtvim talibanima

Europsko prvenstvo u karateu
Foto: Goran Stanzl
1/2
25.09.2012.
u 10:23

Mediji nisu propustili napomenuti da je sudski proces pokrenut u jeku nasilnih antiameričkih prosvjeda koji se zbog prikazivanja uvredljivog filma o proroku Muhamedu održavaju u mnogim arapskim zemljama

Pred američkim vojnim sudom u utorak je počelo suđenje dvojici marinaca koji su zgrozili svijet kada je početkom godine u javnost iscurila snimka koja prikazuje njihovo uriniranje po tijelima mrtvih talibana.

O procesu protiv vodnika Josepha Chamblina i Edwarda Deptola oglasio se Pentagon, a Sky News prenosi da je on pokrenut samo mjesec dana nakon što su sankcionirana ostala trojica marinaca koja su sudjelovala u istom incidentu u afganistanskoj provinciji Helmand 2011. godine.

Vodnici su okrivljeni za ''kršenje vojnih zakona te sudjelovanje u uriniranju nad preminulim talibanima kao i za poziranje nad njihovim tijelima''. Također ih se tereti za zanemarivanje dužnosti te neizvršavanje naredbi.

Slučajnost ili ne, američki mediji nisu propustili napomenuti da je sudski proces pokrenut u jeku nasilnih antiameričkih prosvjeda koji se zbog prikazivanja uvredljivog filma o proroku Muhamedu održavaju u mnogim arapskim zemljama.

>>Identificirani američki marinci koji su urinirali po mrtvim talibanima

Ključne riječi

Komentara 5

PA
partizancina
10:53 25.09.2012.

svasta.....................

LD
lopov drpiga
12:35 25.09.2012.

ovih dana u jednom zaljevu na kubi umrao je jedan čovjek nakon 11 godina zatočeništva i mučenja, bez optužnice... taj zeljev je van kubanske jurisdikcije, jer takve stvari se republici kubi ni blizu ne bi mogle dogoditi...

OB
-obrisani-
15:20 25.09.2012.

ovo ne bi gledao nikada to je ispod ljudskog dostojanstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije