Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Dolačkom

Sud odbio zahtjev obrane da se izuzme nalaz vještakinje

Željko Dolački
Željko Lukunić/PIXSELL
21.10.2017.
u 12:25

Obrana smatra da je nalaz vještakinje Ivane Bačić nezakonit dokaz, jer neke stvari nisu bile pokrivene valjanim nalogom

Obrana Željka Dolačkog, bivšeg voditelja Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, kojem se sudi zbog optužbi da je inscenirao provalu u sef u svom uredu, kako bi prikrio da je u travnju 2016. iz sefa nestalo 639.300 kuna, 286.000 eura i dva kilograma zlata, jučer je u nastavku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu, zatražila da se iz spisa kao nezakonit dokaz izdvoji nalaz i mišljenje Ivane Bačić.

Ona je vještakinja za kemijsko-fizikalna vještačenja, a obrana smatra da ne samo da je nezakonit njezin nalaz, već i ono što je iz njega proizašlo, a to su čestice plave boje koje su nađene u torbi Dolačkog. Te čestice plave boje, prema optužnici, potječu s pile kojom su, prema vještačenjima, prepiljena vrata sefa. Ni pila ni novac nisu nađeni.

Zahtjevu obrane usprotivio se Tonći Petković, zamjenik ravnateljice USKOK-a, a sudsko vijeće pod predsjedanjem Maje Štampar Stipić odbilo je zahtjev obrane kao neosnovan. Kako obrana ima pravo žalbe, spis će se preseliti na Vrhovni sud koji će o žalbi odlučivati, pa će do nastavka suđenja proći koji mjesec. Inače, što se tiče nalaza Ivane Bačić, ona je govorila na raspravi u lipnju, a iskaz joj je tada na trenutke bio vrlo konfuzan. Kazala je da je tragove izuzela sa sefa u prostoriji u kojoj je bio deponiran, no ne i ograđen, a izuzimala ih je bez prisutnosti krim-tehničara. Obrana Dolačkog smatra da neke radnje koje je ona provodila nisu bile pokrivene valjanim sudskim nalogom, a smatra i da sef nije bio na odgovarajući način osiguran.

Komentara 1

MA
MarMara
19:53 21.10.2017.

Što nema komentara ?! Ovo je samo zaključak koliko smo pračeni ako se radi o represivnom aparatu da se što zatška a svima su vrapci na grani pjevali o istupima Dolačkog i frajli za koju je poslije puštanja iz Rementinca priuštio ljetovanje na Caribima od 50 000 tisuća Eura kako je i sam izjavio preko ovog glasila da nema baš jeftin privatni život ?! A ništa nije strano o dodatnim metodama financiranja ( preuzeto iz pokojnog sistema ) ovog današnjeg represivnog sistema. Ovo je samo slika ovih večih koji nisu šutili u svojim legalnim ili inkriminirajučim radnjama na području dometa Dolačkog a koliko je stnijih i sitnih riba u njegovom dometu bilo i bot če još da ne govorimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije