Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najgori zločini
Povratak na članak

Suđenje 'balkanskom krvniku' ulazi u završnu fazu. Ratko Mladić: Granice se krvlju crtaju, a države se označavaju grobovima

Predsjednica Majki Srebrenice Munira Subašić nada se da će kazna biti doživotna. "Oni koji još uvijek vjeruju da su Mladić i Karadžić junaci, možda ne bi tako mislili da su njih dvojica osuđena odmah poslije rata"

Komentari 48

DO
dopizdilomi
10:08 03.12.2016.

Trebalo se njima suditi 95 a ne slušati amere.

VL
KH
k.h.9
09:30 03.12.2016.

Bez podrške Beograda svega ovoga nebi bilo. Tragično je da ista ta elita i danas vodi tu zemlju. Zbog sporosti suda u Hagu je glavni krivac Slobodan Milošević ostao neosuđen.

VL
Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
19:07 03.12.2016.

Kako analizirati ovog Mladica.Krajem 94e smo oslobadali lisacu iznad Tuzle.Srpski vojnici su bili u okruzenju.Mladic je bezuspjesno pokusavao da probije nas obruc i da ih izvuce.Kad je Mladic shvatio da su se vremena promjenila i da smo mi sad jaci zvao je nasu komandu, pozivao se na pravila ratovanja i zenevsku konvenciju nitko te zarobljenike nije prstom dirao.Par mjeseci kasnije Ratko je shvatio da moze pobijediti samo Srebrenicu koja je predala oruzje i pod zastitom je tkzv UNa.Onda za njeg opet prestade vazit zenevska konvencija i pobi toliku dijecu.

VL
Avatar whitesox
whitesox
19:54 03.12.2016.

Država čiji je on građanin se tako ponaša ima već 150 i kusur godina!kakva rs republika takva i država

VL
Avatar mason
mason
18:29 03.12.2016.

Srbi imaju tog balkanskog krvnika Mladica koji je pucao na civile i posteni Srbi ce se njega sramiti zauvijek.Dok Hrvati imaju junaka Gotovinu koji je ispred sebe gonio ovakve zlocince da se njim ponose za sva vremena.

VL
ČA
čarapan
09:05 03.12.2016.

U pravu je čovek, a i svaka strana ima nekog svog heroja i svog krvnika.Da su se Generali pitali od samog pocetka rata ne bi ni bilo.

VL
SO
sokreta
16:07 03.12.2016.

Zanimljivo, u pitanju je sudjenje pojedincu a masa se nalazi prozvana....sta ti je to kolektivna svijest.....ne bas dobar zalog za bolju buducnost.

VL
RB
robert.b.40
01:59 04.12.2016.

ti nitkovicu/koja Krajina,to je hrvatska,general gotovina je branijo,narod od vas I vasih razhuhtalih,cetnika,niko nije protero,nekakovih/300.000/kada ste vidjeli da nece biti nista od velike svrbije,pokupoili ste se I kod mame,i otadjbine,i sada ste zadovoljni,nemate sahovnice imate svoje orlove,svoju otadjbinu I svoga kralja,nemij da se vracate,vi ste dosta napravili stete,hrvatskom narodu,koji je zivio u svojoj zemlji,a vi ste tamo bili,dosli,ili uljezi.Dr,Robert.Bob

VL
SO
sokreta
15:10 03.12.2016.

Obrazac je jednostavan, srpska politika ni onda a ni sada ne zna sto hoce. Srbiju vode isti ljudi koji su najvise steta srbima nanjeli. Onda nisu znali sto hoce....ni sad ne znaju......zar se od njih moze ocekivati ikakav pomak osim kako su za sve drugi krivi?

VL
KI
kimi
16:05 03.12.2016.

Rođen u pogrešnoj zemlji, da je rođen u pravoj sa ovim "kvalifikacijama" bi garant ušao u Sabor...

VL
OV
Ovozemaljski
11:41 03.12.2016.

Tesko je na ovu temu ostati racionalan, ali pametan covjek se pita zasto mu se sudi tek sada i tko ga je to stitio? Oni koji su napravili sve da do rata dođe, a to su Britanci i Ameri. Zamolio bi Srbe da ne izjednacavaju svoje koljace zena, djece i staraca sa nasim junacima koji su nasem narodu osigurali slobodu bez da su ubili ijednog civila. Oluja je u svijetu priznata kao savrseno izvedena vojna akcija bez civilnih zrtava. Kasnije je ubijeno 66 civila iz osvete jer su nama ti civili napravili masakr u Skabrnji i bombardirali nas 4 godine isti ti civili. E sad, svaki ce mi Srbin spomenuti 250 000 protjeranih, kao prvo to je bila posljedica, a ne uzrok, drugo neka svaki Srbin procita plan Z4 koji im je garantirao autonomiju na teritoriju bivse krajine, ali ga Mladic osobno i Milosevic nisu prihvatili i zrtvovali su vlastiti narod. Jel ima neki Srbin da me sa argumentima racionalno moze demantirati?

VL
ĆA
ćaćaća
13:07 03.12.2016.

naravno da neće dočekati presudu jer će se naglo razboljeti po starom haaškom receptu a onda tajnim avionom s njim u rusiju...haaški sud je politički sud u kojemu "pravda/pravednost"ima zadatak prikriti politiku koja utječe na njega i politiku koja ga osnovala..zna se o kojim zemljama je riječ...

VL
Avatar varešak
varešak
14:28 04.12.2016.

Za njega i njemu slične prijeki sud je zakon.

VL
MM
m.muharremi
10:32 03.12.2016.

" tragedije malih naroda prolaze kroz vrata velikih civilizacija "...velike sile 1913 g.u Londonu odlucili da " radi mira u velikoj civilizaciji zvanoj Europa ,mogu se prikrajiti teritorije albanaca i predati njihovim susjedima srbiji,c.gori,grckoj i bugarskoj " .Ali ,od 191313 dogadjala se dva balkanska I dva svjetska rata sto mira u Europi nije bilo a albanci izgubili 2/3 njohve zemlje.Tek na kraju ,velika civilizacija zvane Europa,primorana od americke shvatiti da dalje ovakvim nepravdama dalje ne moze jer ce se I ona raspasti . Kosovo je tek pocetak cemu se bojao i milosevic I mladic jer ,od sada ,spaseni smo svi osim onih koji su otimali tudje I koje sistematski bit ce prisiljemi veatiti silom prisvojeno,sto prije to za njih bolje .

VL
SW
swic
09:14 03.12.2016.

Smrtna kazna .

VL
DJ
Djura013
12:17 03.12.2016.

Citam i ne verujem. Oko cega se polemise. A niko ne vidi sustinu. Isti smo kao Libija. Imali veliku zemlju, bio mir, mogli da putujemo.. Bio rat, a sad zivimo, jedni u koloniji a drugi u guberniji. Podeljeni plemenski. Kao Libija. I umesto da se trudimo da popravimo stvari mi ponovo biramo ratohuskace za vlast, iste tajne sluzbe i dalje vladaju, iste se price pricaju vec 30 godina, stalno smo u nekoj tenziji, neko nas mrzi i o glavi nam radi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.