Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DSV

Sudac Zvonko Vekić, kojeg je Mamić optužio za mito, razriješen s dužnosti na vlastiti zahtjev

Uhićen osječki sudac Zvonko Vekić i njegova prijateljica, osumnjičeni za pranje novca
Dubravka Petric/PIXSELL
05.05.2022.
u 23:19

Zvonko Vekić završio je u istražnom zatvoru pod sumnjom da je s prijateljicom Natašom Sekulić prao novac primljen kao mito od osuđenog bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića. Nakon što su ispitani svi svjedoci, pušten je iz istražnog zatvora u prosincu prošle godine.

Na stranicama Državnog sudbenog vijeća objavljeno je da na 73. telefonskoj sjednici, održanoj 28. travnja 2022., donesena je odluka o razrješenju sudačke dužnosti Osječkog suca Županijskog suda Zvonka Vekića.

"Zvonko Vekić, sudac Županijskog suda u Osijeku, razrješava se sudačke dužnosti sa 16. svibnja 2022., na vlastiti zahtjev", stoji u odluci.

Podsjećamo, Zvonko Vekić završio je u istražnom zatvoru pod sumnjom da je s prijateljicom Natašom Sekulić prao novac primljen kao mito od osuđenog bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića. Nakon što su ispitani svi svjedoci, pušten je iz istražnog zatvora u prosincu prošle godine.

Podsjetite se što je Mamić pričao o sucima

Osim Vekića, u lipnju su bili uhićeni i Darko Krušlin i Ante Kvesić, a sva su trojica neko vrijeme provela su u istražnom zatvoru. Oni su tijekom tog postupka nijekali Mamićeve optužbe, a jedna od njih bila je da su suci dobili oko 400.000 eura mita kako bi donijeli odluke u Mamićevu korist. On je, kao što je poznato, pravomoćno osuđen na šest godina zatvora.

DSV je u ožujku prošle godine osječki trojac privremeno udaljio s dužnosti nakon što je Mamić objavio da ih je podmićivao sve do okončanja stegovnog postupka. No, njih je u lipnju uhitio Uskok.

– Mogu potvrditi da su i Zvonko Vekić i suci Ante Kvesić i Darko Krušlin u travnju ove godine udaljeni sa sudačke dužnosti dok traje kazneni postupak te da primaju 50 posto plaće –  rekao je u studenom glasnogovornik osječkog Županijskog suda Miroslav Rožac.

 

Komentara 3

OG
Oglasivac277
07:38 06.05.2022.

Sramotno je jedino sto je na vlastiti zahtjev razrjesen , a da nije Mamica jos bi se sepurio po osjeckom sudu u svojim brendiranim odjelima.....

Avatar whitesox
whitesox
08:30 06.05.2022.

Sa svim beneficijama i mirovinom koju nije zaslužio.Zatvor i oduzimanje imovine je jedino pravično rješenje a ostalo je nagrada za njegov lopovluk.Sramota

TA
Tarantula
08:44 06.05.2022.

Napada se ljude samo zato jer su domoljubi, patrioti i članovi HDZ-a! Zaboravlja se koliku ulogu su imali i Mamić i Vekić u razvoju hrvatskoga nogometa. Vrbanić je također dao nemjerljiv doprinos hrvatskom nogometu! Mamić i Vekić su krvarili na ratištu dok su drugi podrivali stvaranje Hrvatske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije